reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona - jak chcecie nazwać Wasze maluchy?

reklama
Ja na chrzest pewnie się zdecyduję, ale to głównie ze względu na przyszłą teściową. O ile brak ślubu kościelnego (a raczej zdecydujemy się tylko na cywilny) będzie w stanie przeżyć, o tyle braku chrztu by nam raczej nie wybaczyła.

Malutka ja właśnie myśle na odwrót. Co jeśli mój syn zapyta mnie za kilkanaście lat: Mamo? Dlaczego? Przecież tylko buddyzm [...] :D ale rozmawiałam na ten temat z moimi rodzicami u rodzicami mojego A i oni myślą jak ty, rodzina katolików... Nie przebije tego muru:D

Malutka ja właśnie myśle na odwrót. Co jeśli mój syn zapyta mnie za kilkanaście lat: Mamo? Dlaczego? Przecież tylko buddyzm [...] :D ale rozmawiałam na ten temat z moimi rodzicami u rodzicami mojego A i oni myślą jak ty, rodzina katolików... Nie przebije tego muru:D
Może masz rację. Ale zmienić religię można :D U mnie nie jesteśmy rodziną katolicką... wręcz przeciwnie.

O nie wiedziałam ze mamy wątek o imionach :D

Dla dziewczynki Lena (na prenatalnych wyszlo własnie ze dziewczyna) a dla chłopca mąż chce Maksymilian, ale ja nie jestem do końca przekonana. :)

Lena też mi się strasznie podoba i myślę o tym, ale to jest chyba najbardziej popularne imię w 2015 roku, więc sama nie wiem.

A mi to nie przeszkadza ze popularne. Trudno. Moje własne imie tez jest dość popularne a jakos żyje :p akurat wśród najbliższej rodziny czy znajomych żadnej Lenki nie ma.

Jeśli spodziewam się dziewczynki to na 100% będzie Pola.
Co do chłopca to mój M. nalega na Tymona, ale ja nie jestem jakoś bardzo przekonana.

Póki co czekam na kolejną wizytę, a później będziemy myśleć :-)

reklama
Do góry