reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ImIoNa Girls&Boys

reklama
Aż się boję Was zapytać o opinię... Prawdopodobnie będziemy mieć synka. Zawsze mi się podobały typowo polskie imiona jak Antoni, Adaś, Jan, Stanisław nawet Bogusław :) Jednak posiadamy typowo polskie, mało oryginalne (mówiąc delikatnie ;) ), długie i miękkie nazwisko. Pomyślałam sobie więc o jakimś konkretnym imieniu, najlepiej z dzwięczną dominującą literą, oryginalne i krótkie.. Nie chce by moje dziecko bylo "anonimowe" ;)
Ponieważ uwielbiam słowiańskie imiona, jedyne jakie mi się podobało to Bogusz...,Borys Wiktor i od bólu Igor. Wiktor w sumie malo oryginalne, Igor...hm...średnio mi się podoba... Borys- nie jestem przekonana, Bogusz, cóż takie trochę "naciągane"... Najbardziej irytowały mnie imiona w stylu Eryk,Alan, Denis, Jhony ;))) itp. Aż tu nagle do głowy wpadło mi równie 'egzaltowane' imię...i to w dodatku germańskie (?!) a nie słowiańskie jak zawsze chciałam - Bruno. Jedni sie z mojej propozycji smieją (jak moj brat na przykład), inni są zachwyceni..Problem jest jak to zdrobnic, Brunuś, Brunek, Brunis etc. Z naszym barrrdzo popularnym długim nazwiskiem, moim zdaniem układa się bardzo dostojnie. Imię Bruno dla dorosłego faceta, jak najbardziej. Brzmi (w mojej ocenie) dostojnie i bardzo męsko. Kurcze..., ale jest trochę dziwne, prawda? Mam spore wątpliwosci...nie chce skrzywdzić swojego pierworodnego :)

Franciszek-przepiękne imię :) tylko wśród dzieci znajomych, małych Franków mamy trzech, dlatego zawsze mi sie wydawało, że jest równie popularne jak Jaś czy Staś.

Gagucha Mnie się Bruno bardzo podoba . Gdyby nie to że mój mąż się nie zgodził to miała bym Brunonka . A zdrobnień na pewno znajdziesz mnóstwo jak już się urodzi :-) . Brunio , Brunonek ,

Tunia mnie nie bardzo Ivo się podoba

mi bardzo! "Krótki konkret" czyli to o co mi chodzi! :) Ale nie brałam pod uwagę tego imienia, gdyż kojarzy mi się z jednym typem, którego znam i nie lubię. Wiem, że to głupie sugerować się takim argumentami, ale jakoś w tym przypadku nie mogłabym się przełamać ;) Naprawdę gościa nie lubię hehe

Gagucha jak dla mnie imienia Bruno nawet nie trzeba zdrabniać :tak: bardzo mi się podoba :tak: mojemu M nie, więc nawet się nie łudzę, że zmieniłby zdanie :sorry2:

zaskoczyłaś mnie z Frankami w najbliższym otoczeniu - u nas tez jasiów, Antosiów, Stasiów od groma, ale Frania żadnego ;-)

Tunia Ivo bardzo oryginalne imię :tak: Jak dobrze komponuje się z nazwiskiem, to czemu nie ;-)

u nas te typy na imiona może sie jeszcze zmienią, bo M jeszcze nie przeglądał list imion, kto wie co mu zaświta ;-) no i będzie smiesznie, jak okaże sie dziewczynka - bo nie M nic sie nie podoba, przejścia były przy Dobrusi - bo to jedyne imię, które mu sie spodobało :sorry2:

Bruno fajne imię takie inne Ivo też mi się podoba za Andrzejem nie jestem
u nas jak na razie zero pomysłów na imię,czekamy do wizyty i usg i zobaczymy co tam się kryje
dla mnie podoba się Jakub-Kubuś już siostra ma Kubę,więc odpada,dylemat wielki bo naprawdę nie mam pomysłu na imiona

:)

u nas Franciszek , albo Antoni - podejrzewam, że pozostanie Frankiem ze względu na dziadka - niebawem pra... :)

A co do dziewczynki - Julia.

Jakoś nie sugerujemy się tym jak bardzo imie jest popularne itp :)

Franek ucieszy mojego ukochanego dziadka, a nam tez się podoba.. za to Julka Julką ma być... BO TAK.

reklama
Dziewczynki a podoba Wam sie imie Ivo ???
W Polsce to raczej Iwo. Dla mnie ok, chociaż nie pałam wielką miłością do tego imienia.

gagucha85 - W ostatnich latach Bruno rośnie w siłę. Znam chyba ze trzech małych chłopców o takim imieniu. A chcesz nadać w formie Bruno czy Brunon? Mnie się to imię bardzo podoba.

mata - w 2010 roku Franek nie był w ogólnopolskiej pierwszej 20. nadań; ale już w Warszawie był chyba nawet w pierwszej dziesiątce. Mam wrażenie, że w tym roku będzie jeszcze wyżej.

Do góry