reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

reklama
Asiulka, z tym święte nie święte to mi kiedyś ksiądz powiedział, że do końca sami nie wiemy. Bo niby nikt z takim imieniem nie wyniesiony na ołtarze, ale czy w niebie Bóg nie uświęcił - tego nie wiadomo.

masz rację !!
Wojtuś nie ma drugiego imienia i nie chcemy wyróżniać drugiego dziecka dwoma imionami, musimy znaleźć takie co by było jedno...
a co sądzicie o Tomku ??- (mój brat się zawsze śmiał Tomek- ułomek) :-(

Tomki to są fajne chłopaki przynajmniej wśród moich znajomych zaradni, i życiowo mają szczęście gdzie się nie obrucą tam mają prace i duże pieniążki.

Mój typ i mojego męża niezmiennie pozostaje Wojtuś :) wśród moich znajomych i rodziny niepopularne

Tomek - fajnie. Choć u mnie w domu zawsze się kojarzyło z Tomaszkiem z "Nocy i dni" :-D Ale z tych co znam, to fajne chłopaki :happy2:

My chcemy dać drugie imię (sami mamy po dwa) i ciągle nie możemy się zdecydować jakie. Do ostatecznego pojedynku pozostały: Amadeusz (najbardziej prawdopodobne, choć już sama nie jestem przekonana), Kacper, Leon (jakoś mnie kręci), Wiktor, Racimir (niby miało być dla śmiechu, ale nawet mi się zaczęło podobać).

Ostatnia edycja:
ja też myślałam o Tomaszu jaby był chłopak ale przypomina mi się wiersz Tomasz bimbalski a że nazwisko mamy podobnie brzmiące to jednak nie bo by syna tak przezywali słoń zapominalski tomasz bimbalski

u nas chyba jednak Antoś zostanie. I tak mi żadne imie nie podchodzi jakoś specjalnie a Antek to była jednak pierwsza myśl i niech tak zostanie. Chyba że młodziak urodzi się całkiem nie-antkowy i patrząc na niego inne imie dopasuje :-)

Moj byly maz to Tomek:-) Tomasze to raczej fajne chlkopaki:-) Znam sporo i musze przyznac, ze kazdy normalny, fajny facet.
Kari mi tez sie Antek podoba. Fajnie Adas i Antos:-)
U mnie chce zeby byl Nataniel a na drugie Ksawery. Na razie jest wielki sprzeciw rodziny meza. Jemu sie nawet podoba ale co zrobic jak jest pod silnym wplywem mamy... Jak juz bedzie naprawde wojna o imie to zostanie Mikolaj jak na poczatku mialo byc.

reklama
Do góry