reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

wczoraj dziewczyny wspomniały o Wojtusiu :-) i wspomniałam o tym imieniu Kacprowi i naaaaawet mu się spodobało ale "jest jeszcze do przemyślenia"..A teraz napisał mi sms i "....ja Wojtusia nikomu nie oddam"..
Czyli jedno imię już mamy..YEAH..:blink:

reklama
gusiaczek- jak byłam z z Ewą w 9 mc moja babcia przyszła do mnie i mówi " myślałam, myślałam i wiem daj jej na imię Lidia" my imie mieliśmy juz dawno ustalone ale to było takie zabawne, chciała bym babci zrobić przyjemność i zaczęłam się zastanawiać ale wygrało Ewa
Kingusia- Laura to piękna imię, mi tez się bardzo podoba
Nayaa- Wojtuś tez mi się podoba, nie biorę pod uwagę bo wiem ze to nr. 1 siostry a może już niedługo uda sie jej zajśc w ciąze

A u nas, tak jak od początku ustaliliśmy, będzie Michaś! Po moim Tacie. Dla dziewczynki też mieliśmy imię wybrane (Karolinka), ale dziś się okazało, że będzie chłopiec, więc sprawa się rozwiązała :-)

U nas po długich debatach (moich i córci, która była za Antosiem) będzie Maciej:tak: Mam nadzieję, że w dziewczynkę się nie zmieni bo dla niej nie mamy kompletnie żadnego imienia;-)

Dziewczyny śliczne imiona powybierałyście :-)

Laura mi się bardzo podoba, mam znajomą, która ma dwie córy Laurę i Karinkę ;-)

U nas będzie Gabryś (chyba, że coś się zmieni), choć bardzo podoba mi się też Tymon, a dla dziewczynki obstawialismy Anastazja albo Aurelia ;-)

ech a ja mam zonka, te imiona które mi się podobają w miarę to są "zajęte" [w sensie powtarzają się w rodzinie]
a reszta jest brzydka, albo mam złe skojarzenia - np. Olaf - imię ładne, ale ja znam jednego - ciapa jakich mało, a mąż zna innego - buc jakich mało

teraz myslę [ale jeszcze bez konsultacji z mężem] - Aleks, Maksymilian, Mateusz - tylko że Mateusz znów "głupio" po sąsiedzku - mamy parę sąsiadów - Arleta i Artur, mają dzieci Magdę i Mateusza - nasz najstarszy ma na imię Artur, a młdoszy miałby być Mateusz? trochę dziwnie
ja w sumie o brzuchu myslę "Krzyś", ale moje dziecko nie będzie miało imienia po moim szefie ;-)

kurde, a miałam w sumie dylemat tylko czy Klara czy Matylda ;-)

reklama
Mi też się Aleks podoba.. Ale synek szefa mojego Kacpra ma tak na imię i...I długa to historia ale nie będę "zgapiać",bo jeszcze pomyśli że nas zainspirował :p
Aleksander jeszcze mi drepcze po głowie bo ma 2 imiona które mi się podobają. Aleks Sander.. Ale ten Wojtuś tak się już przyjął...
Ciężko mi z tym imieniem dla chłopca

Do góry