reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

u nas na A byłoby fajne - Aleksander być nie może [ja], a Aleksa nikt by do Olka nie skracał, tylko do byłby Aleks
Artur też nie [mój tata znalazł imię Artus ;-)] - wiadomo, dwóch synów tak samo nie nazwę
Adam - to mąż, a to nam się nei podoba - nazywanie po ojcu
Andrzej i Albin to nasi ojcowie

z akceptowalnych zostaje Aleks(y), Adrian, Alan, Antoni
chociaż ja Antka nie chcę, mężowi się nie podoba za bardzo Alan
Adrian nam nie podchodzi, nie wiem co mąż na Aleksa

inne na a sa albo jakieś dziwne/brzydkie albo mamy złe skojarzenia [np. Arek]

reklama
Ja tez nie mam pojecia jak nazwe malego. Antek mi sie podoba ale za cholere jakos mi do niego nie pasuje. Kiedys Adas mial byc karolem i nadal imie mi lezy, wrecz pasuje a tez nie zanim zadnego karola zeby miec z nim skojarzenia ale moja szwagierka w swieta mi powiedziala ze jak bedzie chlopiec to zebym nie nazwala karol bo to imie sobie ona zaklepuje:eek: dodam ze ma dwie córki i nie planuje w najbliższym czasie kolejnego dziecka. Ale narażać sie na ich dasy :crazy: Eh ostatecznie jak sie urodzi to coś sie wymyśli...

heh, ja miałam umowę z siorą odnośnie imienia Klara - że która z nas będzie miała pierwsza córę to tak da na imię, no i wygląda na to że siora ;-)
ale na "zaklepywanie" mimo braku planów ciązy to żadna z nas nie wpadła... nie wiem czy bym brała pod uwagę dąsy bratowej

W sumie Fioletowa teraz jak tak myśle to oni i tak mnie obgaduja na każdym kroku, jak zreszta wszystkich :-D Może jednak będzie Karolek :-). Ostatecznie i tak jeszcze nic nie mam postanowione.

U mnie na razie na pierwszym miejscu Antek, a potem Maciek, ale to moje typy.. Dałam czas Lubemu do weekendu, żeby wymyślił swoje typy i będziemy wybierać :-) Wypiszemy na swoich kartkach po 10 wybranych imion, te które się będą powtarzały u obojga, zostawimy i z nich coś wybierzemy :tak:

Ostatnia edycja:
Ines u nas to dosłownie wojna o imię była i to nie między mną a mężem a między mną a Julią :-D. Julcia ma w przedszkolu kolegę Antosia i od początku do brzuszka mówiliśmy Antoś i Antoś. Ale ja byłam na 90% pewna, że będzie córcia więc niech każdy mówi sobie jak chce. No i teraz jak już wiemy, że będzie synek wybraliśmy imię Maciej ale mała nie dawała się przekonać. Wkońcu przystała jednak na naszą propozycję i stwierdziła, że Antoś bedzie miał na imię Maciej bo dla niej Antoś to nie imię a poprostu dzidzius:-D

reklama
W końcu przystała jednak na naszą propozycję i stwierdziła, że Antoś bedzie miał na imię Maciej bo dla niej Antoś to nie imię a poprostu dzidzius:-D

:-D:-D:-D

ja też jakoś od początku myślałam o młodym jako o Antosiu, bo czułam, że chłopak będzie... ewentualna dziewczynka miała być tylko i wyłącznie Zosią, po mojej babci, z tym problemu nie było
no ale zobaczymy, co tam ustalimy :-)

Do góry