reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych szkrabów

Wszystkie imiona są śliczne.. a dlatego że tak będą się nazywały nasze szkraby :-) u mnie teściom też nie spodobała się Alicja bo mąż mi powiedział że mają taką koleżankę plotkarę której nie darzą sympatią.. mi też przykro się zrobiło jak zobaczyłam ich miny.. ale wiecie co? mam gdzieś że każdy ma jakieś 'ale' do tego imienia.. mi i mężowi się podoba a jak już urodzi się taka mała kruszynka to każdy ją pokocha bez względu na to jak ma na imię.. ufff.. dobrze że rodzice wybierają imiona a nie dziadkowie :-)
Aninek nie przejmuj się tym nazwiskiem.. w końcu to człowiek którego kochasz i kiedyś sama będziesz nosila jego nazwisko.. u mnie dużo osób mówi że mała na zdjęciu to wykapany tata (i robi minę jakby mi współczuła :/ że niby po mnie nic nie ma) a ja na to: to strasznie się cieszę że podobna do męża bo w końcu przystojnego sobie męża znalazłam :-) i oby charakter też męża miała to będę wniebowzięta.. Mina znajomych i rodziny:bezcenna :-D także też podchodź do tych spraw z humorem bo inaczej 'zjedzą' Cię wszyscy dookoła :-D powodzenia w dalszym poszukiwaniu imion :-)

reklama
Magda z Twoich typów to mi się podoba: Aleksander, Tymon, Marcel. Czyli te ostatnie :).
Caroline- teście będą mieli przynajmniej okazję do zmiany opinii o imieniu :p. Minie trochę czasu i z pewnością się przekonają :).

Dzięki dziewczyny za opinię. Widzę, że Marcel póki co wygrywa. W sumie, to jest to mój typ nr. jeden:-p Mąż jednak coś kręci nosem, ale może go przekonam.

Caroline moja rodzina jak usłyszała, że Nela będzie Nelly (tak ma w akcie urodzenia wpisane)to oczywiście też marudziła, ale szybko im przeszło, więc nic się nie martw. To Wasze maleństwo i kropka.A swoją drogą, Ala to mój typ dla dziewczynki:-)

Madziu Aleksander, Dorian, Marcel to sliczne imiona, ja osobiscie jeszcze myslalam nad Wiktor, Szymon, Patryk i Adam. Ale moj M nie za bardzo chce tak nazywac syna. Dlatego ogolnie mamy pustke w przeciwienstwie do damskich imion. Smialismy sie ze nawet po urodzeniu mamy troche czasu i bedziemy wolac poprostu dziecko he, no ale postaramy sie cos wymyslec do urodzenia. Ostatnio nawet nam obu spodobalo sie imie Maksymilian, czyli poprostu Max (co myslicie?)
Aninek ja rowniez nie mam slubu ze swoim chociaz to juz nasze drugie dziecko, mowi do mnie zona, slub chce wziasc i ja tez, ale my chcemy zeby chociaz najblizsi z rodziny i przyjaciol byli no i caly czas cos staje sie wazniejszym priorytetem i przekladamy zbieranie funduszy i planowanie na pozniej. Teraz drugie dziecko w drodze, nieplanowane wiec musze kupic wszystko od nowa dla malego no i musimy chate zmienic, a moj mily dopiero znalazl nowa stala prace od jakiegos czasu. No coz zycie. Ale dalej chce czekac na ten nasz malutki slub a nie brac na szybko w cywilnym. To tylko nazwisko a slub wkoncu bedzie no przeciez sie kochacie.
Caroline Alicja to piekne imie i masz racje wkoncu sie przyzwyczaja, to przeciez twoje dziecko. Pewnie nawet pozniej bedzie to dla nich najpiekniejsze imie na ziemi.
Pozdrawiam

a mi się w wieku 14 lat przyplątału dwa imiona- Malachiasz (biblijne) i Diomeda( greckie bodajże). Imiona tak dziwaczne żę nie dam tak swoim dzieciakom żeby ich nie skrzywdzić, ale strasznie mi się podobają. Teraz mam Martynę, ale to imię wymyślił Mój, i powiem szczerze że mi się nie podoba....:( Ale teraz już za późno.

majeczka Martyna ładnie, mnie się podoba i tak myślałam gdyby była córcia ale mojej chrzestenej cóka tak ma na imie:tak:
caroline bardzo ładne imie Alicja, ważne by wam się dobrze kojarzyło:tak:

ja dziś na placu zabaw gadałam z babeczką, przyjechała do wnuczki na urodziny z Polski i ubolewała że dziewczynce wybrali na imie Adrianna (nawet nie wiedziała czy przez jedno "n" czy dwa) i nie podobało jej się bardzo bo jej syn ma Adrian na imie ją wkurzało że tak samo wnuczke nazwali, nawet mi powiedziała że ten syn to głupi jest że takie imie jej wybrali:baffled: to jej powiedziałam że to rodziców decyzja i że jak im się podoba to nikt nic nie ma do gadania:sorry2:

co do imion to zawsze sie znajdzie ktoś kto będzie kręcił nosem i nic sie na to nie poradzi. Jak wybieraliśmy teraz imie to teściowa stwierdziła ze skrzywieniem że potem będzie taki "Sebastianek" czyli miała na myśli jakiegoś krętacza itp, a moja mama stwierdziłą "co to za imie, Seba???" juz mi to wisi co sądzą i niech oni się przyzwyczajają bo nie zmienimy zdania:-) a przy Konradzie to jakoś wszyscy zgodni byli i każdemu się podobało, aż niemożliwe, tylko moja babcia coś marudziła że ciężko jej zapamiętać ale ona ma problem z większością imion dzieci w rodzinie:-D

Imiona ladniusie dziewczyny, ja sie tak nie przejmuje co rodzina mowi na temat imion ktore my wybralismy.. syn jest Anders Richard i powiem ze mojej rodzinie troche zajelo czasu zeby sie przekonac do tych imion.. jak dla nas idelanie nam przypasowaly do synka, plus Anders w jezyku greckim oznacza wojownika, mezczyzne a Richard to imie angielskich krolow ktore w tym jezyku oznacza sile. A dla dziewczynki chcielismy cos co bylo by takie... hmm dziewczece dlatego wyszlo Ania Rose (Ania oznacza gracje, wdziek a Rose to poprostu roza). Plus chcielismy imiona ktore w jezyku polskim i angielskim sa tak samo wymiawiane.

Martyna bardzo mi się podoba, to jeden z moich typów. Jeszcze się zastanawiamy nad Natalią i Laurą. jejciu, nie wiem jak ja się ostatecznie zdecyduję na jakieś imię... strasznie ciężko.

Magda, moi siostrzeńcy to Aleksander i Marcel i oba imiona bardzo mi się podobają.

reklama
Mila ja bym chciała Natalkę -to takie wdzięczne imię - ale mój małż się nie zgodził, więc chyba będzie Aleksandra/ Oleńka. A chłopak na 100% Franciszek :))

Do góry