reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych szkrabów

Gizmowa- O, my też chcieliśmy Emilkę za drugim razem, ale urodził się Eryk:D:D Podobała nam się jeszcze Matylda, teraz mam "fazę" na Luizę. A dla chłopca na razie pomysłów brak:)

reklama
My nie mamy wielkiego problemu z imieniem dla dziewczynki bo pozostaje typ, taki jak ponad rok temu, czyli Bianka lub Blanka. Natomiast z chłopcem pewnie zaczną się schody. Już wybór imienia dla Kajtka był wyzwaniem. Mi podoba się Antoni, Franciszek, Filip, a mojemu partnerowi Stanisław, Mieszko, Zbyszko.

u Nas dla dziewczynki: Lenka albo Julia :) dla chłopczyka: Szymon :)

Przy pierwszej córeczce mieliśmy dylemat pomiędzy Paulinką a Emilią więc została Paulina na pierwsze a na drugie Emilia :):)

A co sądzicie o dawaniu na drugie imię dziecku imion rodziców dziecka ? :) mój mąż proponuje dla syna swoje imię jako drugie :):)

Ja córce dałam na drugie imię po matce chrzestnej czy Julia Anna, jeśli drugie będzie też dziewczynką to też tak zrobie (obie matki chrzestne to moje siostry), a jeśli chłopcem to chyba właśnie po meżu będzie drugie.

Cześć :)
tak się brzydko wtrące ....

u nas dziewczynka będzie Amelka , Weronika
a u chłopca Tymoteusz czyli Tymek , chciałabym Robert po tatusiu ale zobaczymy :)

dardnaskela z tymi drugimi imionami ustaliliśmy z S. tak samo. Powiedział, że jak będzie dziewczynka to chciałby, żeby nosiła moje imię jako drugie, więc powiedziałam, że jak będzie chłopczyk zrobimy analogicznie ;-) Całkiem niezły pomysł

jeśli będzie chłopak - a na pewno będzie;) to będzie Ignaś - wiemy to już od kilku lat;) a na dziewczynkę nie mamy jeszcze pomysłu - może Ula, Agnieszka...ale i tak będzie przecież Ignaś;)

U mnie córcia też ma drugie imie po mnie, tak samo bedzie w przypadku narodzenia drugiej dziewczynki, chłopak bedzie miał drugie imie po tatusiu :)

Mi się podobają dwa imiona dla dzieciaczków :) Emilia i Maciej:) Ale znająć TATĘ to pewnie bedzie kręcił nosem i wybierze co innego...

Grzanka, ja mam synka Tymoteusza. :)

Ma na drugie po mężu, ale teraz już nie pozwolę dać drugiego imienia, bo nie podoba mi się to. Tylko kłopoty z tym są. ;)

reklama
Do góry