reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

czasem na pewno się sprawdza. mi chodzi raczej o takie przeczucie co do płci :) w poprzedniej ciąży wiedziałam, że będzie chłopiec i był... po prostu to wiedziałam, jak to się mówi taka kobieca intuicja :) teraz czuję, że będzie dziewczynka, zobaczymy czy tym razem się sprawdzi ;)

reklama
Przekonam sie niebawem :) musze przyznac, ze od samego poczatku , po zrobieniu testu ciazowego mysle o dzidzi jak o dziewczynce, Nelce:)I jeszcze to samopoczucie mnie jakos w tym przekonaniu utwierdziło.

A u nas chyba bedzie Majka( miala juz byc jako druga ale w koncu wyszla Julie:-), wiec Majka jest tym bardziej wyczekana) jakos nie wyobrazam sobie,zeby to byl chlopak, mimo,ze mam 2 dziewczynki, i niektorzy powiedzieliby oj to napewno chce chlopca wyczekanego i upragnionego. A ja dla chlopca nawet imienia nie mam, macie jakies fajne pomysly na imie miedzynarodowe dla chlopca( w rezerwie przydaloby sie miec), jestesmy para mieszana i dlatego nie chcemy aby imie bylo takie typowe dla mojej lub jego narodowosci.

u mnie dla chłopca będzie albo Filip albo Antoś, a dla dziewczynki może Pola, Emilka, oczywiście wszystko może się jeszcze zmienic:-) dodam jeszcze że mąz chcialby chlopaka, niby nie mówi tego otwarcie ale juz dopytuje sie kiedy bedzie wiadomo jakiej plci, a mnie jest wszystko jedno, dla dziewczynki miałąbym dużo ubranek po starszej, a chłopiec to znowu inne wyzwanie, osobiście zawsze chcialam mieć brata:)

Filip też super imię.:-D
Od wczoraj chodzi mi po głowie , do tego stopnia ze jzu Oliwier nie jest tak na 100% :-D
Pewnie w razie chłopca bede wybierać miedzy tymi imionami :)
a może jeszcze wzystko sie odmieni i jednak bedę miała tą Nele :happy:
Dona a jeśli oczywiscie mozna spytać :) Jak na imię ma Twa córka?

moja córcia to Oliwia Antonina, mielismy poważny dylemat ktore imię dac jako pierwsze, wkońcu przypadek zadecydował tak, gdyż od poczatku mówilam ze bedzei oliwka i moja siostra fanatyczka haftowania (zreszta wystawia niektore rzeczy na necie) wyhaftowala jej taka pamietke urodzin z data i godzina no i imieniem, i tak wyhaftowala imię Oliwka czyli tak jak mowilam przez cala ciaże to juz poniej po porodzie nie robialm zamieszania:)

reklama
w tamtym roku też co drugi to Filip albo Kacper był :p
ja ostatnio zastanawiam się nad imieniem Liliana, jestem ciekawa co mój na to imię powie ;)

Do góry