reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

czasem na pewno się sprawdza. mi chodzi raczej o takie przeczucie co do płci :) w poprzedniej ciąży wiedziałam, że będzie chłopiec i był... po prostu to wiedziałam, jak to się mówi taka kobieca intuicja :) teraz czuję, że będzie dziewczynka, zobaczymy czy tym razem się sprawdzi ;)

reklama
Przekonam sie niebawem :) musze przyznac, ze od samego poczatku , po zrobieniu testu ciazowego mysle o dzidzi jak o dziewczynce, Nelce:)I jeszcze to samopoczucie mnie jakos w tym przekonaniu utwierdziło.

A u nas chyba bedzie Majka( miala juz byc jako druga ale w koncu wyszla Julie:-), wiec Majka jest tym bardziej wyczekana) jakos nie wyobrazam sobie,zeby to byl chlopak, mimo,ze mam 2 dziewczynki, i niektorzy powiedzieliby oj to napewno chce chlopca wyczekanego i upragnionego. A ja dla chlopca nawet imienia nie mam, macie jakies fajne pomysly na imie miedzynarodowe dla chlopca( w rezerwie przydaloby sie miec), jestesmy para mieszana i dlatego nie chcemy aby imie bylo takie typowe dla mojej lub jego narodowosci.

u mnie dla chłopca będzie albo Filip albo Antoś, a dla dziewczynki może Pola, Emilka, oczywiście wszystko może się jeszcze zmienic:-) dodam jeszcze że mąz chcialby chlopaka, niby nie mówi tego otwarcie ale juz dopytuje sie kiedy bedzie wiadomo jakiej plci, a mnie jest wszystko jedno, dla dziewczynki miałąbym dużo ubranek po starszej, a chłopiec to znowu inne wyzwanie, osobiście zawsze chcialam mieć brata:)

Filip też super imię.:-D
Od wczoraj chodzi mi po głowie , do tego stopnia ze jzu Oliwier nie jest tak na 100% :-D
Pewnie w razie chłopca bede wybierać miedzy tymi imionami :)
a może jeszcze wzystko sie odmieni i jednak bedę miała tą Nele :happy:
Dona a jeśli oczywiscie mozna spytać :) Jak na imię ma Twa córka?

moja córcia to Oliwia Antonina, mielismy poważny dylemat ktore imię dac jako pierwsze, wkońcu przypadek zadecydował tak, gdyż od poczatku mówilam ze bedzei oliwka i moja siostra fanatyczka haftowania (zreszta wystawia niektore rzeczy na necie) wyhaftowala jej taka pamietke urodzin z data i godzina no i imieniem, i tak wyhaftowala imię Oliwka czyli tak jak mowilam przez cala ciaże to juz poniej po porodzie nie robialm zamieszania:)

reklama
w tamtym roku też co drugi to Filip albo Kacper był :p
ja ostatnio zastanawiam się nad imieniem Liliana, jestem ciekawa co mój na to imię powie ;)

Do góry