reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

ja na szczęście jednego Filipka znam tylko, a imię podoba się nam obojgu od kiedy się znamy... zawsze jaki mnie mdliło czy jak miesiączka się spóźniała to mówiliśmy, że pewnie Fifi się gnieździ :-) nie wyobrażam sobie innego imienia dla naszego syna :blink: za to dla dziewczynki nic za specjalnie nam nie leży mi się bardzo podoba Alicja ale mój mówi, że głupio jak damy imię takie jak mojej mamy. A dla mnie to idealne imię dla małej laleczki :-) Alicja w krainie czarów :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
a u nas corcia chyba bedzie OLIWCIA...jakos tak mi to imie ostatnio pasuje...mojemu M tez...i tak jak oboje myslimy o corci to jest ze oliwcia;0 a synek pozostaje Tymonek:)

U mnie póki co ciąża identyczna jak pierwsza, ale to akurat żadna reguła, bo podobno z takich samych objawów ciąż, dwie inne płcie też wychodzą:tak:tak samo jak z dwóch innych ciąż - jedna i ta sama płeć:)
ja nie mam parcia ani na córę ani na syna - upragnioną i ukochana córę mamy, na dwójce nie kończymy, wiec byle zdrowe, a co będzie to dobrze :) jedynie zaleta przy dziewczynce, że wszystko od A do Z już mam, a przy chłopcu od nowa kupowanie, ale to już pikuś;-)

Dla córy myślimy o Alicji, choć ja chciałam Lilianę, ale m. się nie podoba Lilka...:-p
Dla chłopca chyba Mikołaj, bo to pki co jedyny kompromis, choć mi się podoba kilka innych, to jak zwykle mojemu m. nie:cool2:

U nas jesli dziewuszka to bedzie Emma Marta badz na odwrot :) A jesl drugi chlopak to pojecia nie mam. Mnie sie bardzo podoba Tymon, Leon i Mikolaj ale na te wszystkie propozyjce slysze tylko jedna odpowiedz: NIE!!:-) hehe
Ale z Kuba go tez urobilam ;p

ja też mam takie małe przeczucie na drugą dziewczynkę. I chociaż jest mi wszystko jedno byle by zdrowe, to podświadomie chciałabym dziewczynkę właśnie, ale to tylko dlatego, że nie wiem jak to jest mieć syna. Choć wiem, że mój mąż marzy o synku. Z jednej strony ja się ciągle spełniam przy córci, może teraz jego kolej.
Zobaczymy :)
Moje typy dla dziewczynki to Lena, Lilianka i jeszcze Laura bardzo mi się podoba, tylko zdrobnienia dobrać nie mogę:-)
A dla chłopczyka Filip zdecydowanie, choć jeszcze Gabriel mi chodzi po głowie i Oliwier:-)

Hm ... Ja usłyszałam imie Olaf i jakos mi utkwiło. Choć sama jeszcze nawet nie wiem czy mi sie podoba :)
Co sądzicie?

dziewczyny jest jakis napór na Filipów:), Lenka,Dominik tez mi sie podoba ale mam w rodzinie i nie chce dawac
Olaf do mnie trafia, podoba mi się

reklama
Blanka ja tez kiedyś usłyszałam Olaf i mi strasznie utkwiło w pamięci -Olafek mi się podoba bardzo,ale nie wiem czy swoje dziecko tak bym nazwała-mój M.zdecydowanie zaprotestował od razu:-D i każdy kogo pytałam o Olafał był na nie,więc nie drążę tematu:sorry2:

U nas dla dziewczynki to już dawno wybrane_Zosia(wybór męża),a dla chłopca mieliśmy Kacper,albo Bartek,ale po naradach zostaje Bartuś-Bartosz(mój wybór bo M.chciał Bartłomieja) i pewnie już tak zostanie:tak:

Do góry