reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

ja się boję, nie myślę, wymyślę jak będę mogła myśleć:) nie ma to jak tautologia, hehe

ale mam dla Was propozycje: dla syna Kajetan (mój tak ma na imię:)), dla dziewczynki - piękne imię Sylwia(czyli moje:))

reklama
Calineczka - Filip piekne imie,chyba weny nabralam. A Lidia to moja mama :)
u nas przez cala ciaze od kiedy sie dowiedzialam o dziewczynce to byla w brzuchu Maja.no ale jak sie urodzila,nie pasowalo nam do niej za grosz.takze Maja u nas zaczeka na nastepna. Jak ktoras pisala,ze na imie Maja albo Oliwia obraca sie 10 dziewczynek...hm to nie jest tak do konca.ja mam pierwsza Wiktorie i jakos 1000 wiktorii u nas nie ma.a tez ludzie mowili,ze takie oklepane.wiec to zalezy czasem od rocznika, mody no i oczywiscie kraju w ktorym sie mieszka ;) ja chce dac imie miedzynarodowe,tak zeby bylo troche polskie i rownoczesnie nie za egzotyczne w kraju w ktorym mieszkam.mysle,ze i Maja i Filip pasuja idealnie. Maja byla modna tutaj ale jakis czas temu i nie ma ich za duzo juz,a Filipa to wogole nie slyszalam;-)

wszystkie dzieci znajomych urodzone w 2012 r mają na imię Kacper lub Filip :p

Anisen, mi wczoraj ksiądz powiedział "ale żeś wydziwiła imię". hmmm bagatelka, Nataniel to imię z pisma świętego :p ciągle ma jakieś "ale" co do imienia naszego syna. chodził "po kolędzie" to bidny nie wiedział nawet, że to imię z Biblii, niezły mi ksiądz.

vinga- ja tak miałam z Tymonem, nasz proboszcz pytał się czy to w ogóle chrześcijańskie imię:szok::-D to mu zacytowałam skrót info o dwóch świętych Tymonach (przygotowałam się na wizytę ;) )...

ivi, a czy musi być imię chrześcijańskie? co im do tego jak nazywamy dzieci. są "najmądrzejsi" a nie znają nawet pisma św

reklama
Hej ;-) Ja mam przeczucia, że to chłopczyk.. imię które mi się podoba to Kamilek lub Miłosz.. a dla dziewczynki Laura ;-)

Do góry