reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

mój m. też niestety zdecydowanie odrzucił imię Olaf i zaproponował Bartka. no nie wiem musze pomyśleć, ale jezeli Bartek to tylko BArtosz

reklama
powiedziałam wczoraj mojemu o Lilianie, pokiwał głową i "no może" więc może go przekabacę ;)
a Olaf bardzo fajnie brzmi :)
ja chciałam dla chłopca Jeremiasz ale P mnie wyśmiał :dry:ale on jest :dry:

Ja chciałam Anielka ale przyjaciolka podchwycila, teraz nad Lenką i Kornelką się zastanawiam zawsze chciałam Oliwia ale mój że nie bo tłuste takie to odrazu odpadło eeeh... A co do chłopca zostawiam to mojemu bo nic mu nie pasuje śmieje się że będzie mały Adolfik (będę rodzić w niemczech) tylko mnie tym drażni okropnie:wściekła/y: i w końcu będzie sam wybierał żeby nie było kiedys że nie chciał tak...

Oj a ja dzisiaj miałam sen... śniło mi się że urodziłam syna... i wpisali mu na karte imię Noan. My z mężem się zaparliśmy ze nie chcemy tego imienia i zaczeły się poszukiwania a w głowie pusto... nie mogliśmy się zdecydować.

I teraz mimo przeczuć na córeczkę zaczynam myśleć czy ten sen nie jest proroczy i czy powinniśmy poszukać imienia dla chłopca...

w nocy ostatnio nie mogę spac i zawsze o czyms mysle zeby czas szybciej zlecial, dzisiaj wymyslilam nastepne imie dla chłopca, nie wiem dlaczego ale jakos podswaidomie mysle ze to bedzie chlopiec. co sądzicie o Florku?

w zasadzie do każdego imienia można coś dopasować, jak nie śmieszny rym to postać z filmu czy bajki. ja mam kajetana i od małego mówiliśmy na niego "kajtek bez majtek", żeby jak do przedszkola pójdzie nie przejmował się docinkami kolegów :) i działa! nic sobie z tego nie robi :) a jak będzie drugi chłopak to chyba wojtek, a dziewczynka kinga

w zasadzie do każdego imienia można coś dopasować, jak nie śmieszny rym to postać z filmu czy bajki. ja mam kajetana i od małego mówiliśmy na niego "kajtek bez majtek", żeby jak do przedszkola pójdzie nie przejmował się docinkami kolegów :) i działa! nic sobie z tego nie robi :) a jak będzie drugi chłopak to chyba wojtek, a dziewczynka kinga

Zawodowa - jakbym siebie słyszała!!!! nie dość, ze mam Kajetana, to i dokładnie taką samą filozofię stosowałam i stosuję i też działa:):):) ale jaja:)

Mi podoba się dla chłopca wojtuś a dla dziewczynki nic nie mamy więc mam bardzo duzą nadzieje że spełni sie moje marzenie o synku ; )

reklama
Wiecie co, jak poznałam mojego męża i jeszcze nie byłam w ciąży, to oboje (niezależnie od siebie) marzyliśmy, że jakby była córka, to będzie Ola. Dla chłopca nie mogliśmy się zdecydować. Potem zaszłam w ciążę i okazało się, że będzie córa-więc problem z głowy.
Teraz oboje nie wiemy nic. Zero pomysłów i dla potomka i dla potomkini. Chciałabym, żeby to było imię które od początku mnie zauroczy.
Może to nie trafne porównanie, ale ja mam tak z kupnem butów (mój nałóg)-te i żadne inne, haha!!!

Do góry