reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

dziewczyny, ja mysle, ze jesli imie sie wam podoba i jestescie pewni,z e to pasuje do waszego dzidziusia, to nie trzeba patrzec czy jest popularne. Dziecko w koncu to nie tylko imie w statystykach, ale maly indywidualny czlowieczek :)
U mnie w szkole zawsze bylo sporo Agnieszek i wcale nie byly z tego powodu nieszczesliwe, ba! nawet mialy elitarny Agnieszkowy klub i fajne pseudonimy :D

reklama
Ja akurat mam niemal fobie na punkcie popularności... przykładem jest mój mąż - Krzysztof. Z jego rocznika jest ich BARDZO dużo... no i co się dzieje w klasie jak są osoby o tych samych imionach? Zaczynają być wykorzystywane przezwiska.. o ile niektóre pseudonimy są fajne to niektóre potrafią bardzo skrzywdzić... Ja byłam zawsze jedna i bardzo się z tego powodu cieszyłam słuchając tego co się działo w koło...

U nas będzie Monika :-D Już z męzem zadecydowaliśmy :-)

Ostatnia edycja:
My na razie mamy wybrane dla dziewczynki - Lenka (drugie imię dostanie po którejś z naszych nieżyjących już Mam), a dla chłopca - Antoni, Mikołaj, ale pewnie jeszcze coś wymyślę ;-)

Vinga - Nataniel to piękne imię, strasznie mi się podoba, chyba dlatego, że kiedyś miałam niezłą jazdę na punkcie Sagi o Ludziach Lodu, zresztą twój nick też chyba stamtąd? To była jedna z moich ulubionych postaci w tej powieści :happy2: Oprócz czarownicy Ingrid i demona Tamlina :happy:

no tak, nick jest z sagi... kiedyś dawno temu czytałam i strasznie mi się podobała. a imię Nataniel jak widać do tej pory mi zapadło w serduchu :) nie wyobrażam sobie, ze mały ma inaczej na imię ;)

Do brzuszka z ukochanym mówimy póki co "Tośka", więc podejrzewam, że jeśli urodzi się dziewczynka, to nadamy jej właśnie imię Antosia. Aczkolwiek wszystko jeszcze może się zmienić, burzę mózgów musimy urządzić i pokombinować tak, żeby było najlepiej dla "Tośki" :)P) i żeby nam w pełni odpowiadało. Odnośnie chłopczyka, myślimy myślimy i nic wymyślić nie potrafimy. Moja propozycja padła - Franek, ale niestety ukochanemu kojarzy się ze stolarzem, który nie bardzo jest kumaty, a jak już się kojarzy to kaplica.

Vinga mój syn też ma na imie Nataniel :) Ma 5 lat i jak byłam nim w ciąży to raczej to imie było niespotykane. Natomiast teraz co chwile słysze gdzieś o Natanielu:) Mi imie to spodobało sie bardzo, brzmi tak jakoś hmm... tak dostojnie heheh:)
Teraz moim typem dla chłopaka jest Oliwier ewentualnie Filip:)
Dziewczynce nadałabym imie Pola, Nela lub Kornelia . Choć jakoś najbardziej pasuje mi Natuś i Nelka :)
Mi skrycie marzy sie córcia . I jak przypominam sobie moje objawy ciążowe synem to widze , ze teraz wszystko jest zupelnie inaczej . I wkrecam sobie , ze skoro ta ciaza zupelnie inna to moze faktycznie dziewczynka ?:)

Blanka, mi też się teraz córa marzy :) i też ciąża inna... a to głównie ze względu na wymioty i nudności, których z Natanielem w ogóle nie miałam. teraz na szczęście już mi przeszło :-p

A widzisz to mamy podobnie :) Nudnosci, niechec do jedzenia dopiero teraz mi odpuszczają i to bardzo powoli. Natanielem pomdlilo mnie chwilke i tylko z rana i bylo ok. Jadlam prawie wszysto poza miesem w pierwszym trymestrze. a za to smakowaly mi zupy , tak ze moglam je jesc kilka razy dziennie . Natomiast teraz nie smakuje mi nic! poza owocami i slodyczami :0 nawet soki mi nie wchodzą / z malym tak nie mialam i moze dlatego nastawiam sie troszke na dziewczynke .:)ale wiadomo, najwazniejsze by bylo zdrowe.

reklama
To was dziewczyny troche zdziwie moja siostra miala w jednej ciazy takie mdlosci i wymioty,ze ledwo zyla, w drugiej prawie wcale, a obie dziewczynki:-)wiec chyba co ciaza to inaczej, nie ma roznicy czy chlopiec czy dziewczynka.ale moze czasami sie to sprawdza

Do góry