reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Marika , ja myslalm wlasnie o Biance, Blance, jak jeszcze nie znalam płci, tyle , ze moj mąz krecil nosem, teraz to juz i tak nie aktualne, ale bardzo mi sie podoba, po włosku znaczy biały.

reklama
Marika: mi się Laura i Blanka podoba z tych co wymieniłaś :)

Dla drugiej córy mamy wybrane od dawna: Łucja - jako, że na dwójce nie kończymy, to jeszcze może za parę lat będzie okazja:tak:

u nas zaś jest problem i to od pierwszej ciąży mieliśmy, że dla chłopca mamy zupełnie inne typy z m. - za pierwszym razem pofarciło się i córa, a za drugim jest problem z wyborem - i junior dalej jest juniorem...

Córcia chce Antosia, m. nie chce o Antosiu słyszeć, a na tapecie jeszcze Mikołaj i Jakub...może do porodu coś ustalimy:-D

AGAGSM to tak jak u nas, pewnie imię przyjdzie wraz z narodzinami :tak:. Ale fajnie byłoby rozmawiać z brzuszkiem po imieniu
SYLKA wcześniej byłam "napalona" na Blankę, teraz sama nie wiem. Trudny wybór, na całe życie dziecka

Marika Blanka może być,Angelika mi się strasznie nie podoba,ale pamiętaj że ile nas tu jest każda ma swój gust,ja jestem za prostymi imionami-nie wymyślnymi,a inne mamy wolą takie i o gustach się nie dyskutuje:-)

A moja znajoma chyba z 2 tyg po porodzie nie mogla sie zdecydowac z mezem na imie, i tak co kilka dni zmieniali, był Marcel, Kubuś, Kacperek, Bartus a staneło w dniu zameldowania na Macius i jest Maciuś:-)

Dla mnie z tych imion najladniejsze jest Blanka...sama o takim myslalam dla dziewczynki...Andzelika mi sie strasznie nie podoba...ale tak jak dziewczyny isza..kazdy ma inny gust ;)

gdybym to JA miała wybrać imię dla córki to by były moje typy: Maja,Oliwka,Lenka,Natalka
Ale nie mam problemu bo dawno mąż wybrał:-D i dobrze przynajmniej nie ma problemu:-D Ja wybrałam Kubę i Szymona on niech ma Zosię:-)

Ja to bardziej sklaniam sie ku Laurze, a wczesniej Blanka.
Duzo imion mi sie podoba i to bardzo, ale juz sa w najblizszym otoczeniu. Andzeliki sa dwie w troche dalszej rodzinie. A osobiscie nie znam i nigdy nie poznalam Laury i Blanki.
Wszyscy byli zdziwieni imieniem Alan a teraz pelno Alanow sie zrobilo.
Wiem, ze kazdy ma inny typ ale czasami warto posluchac opini. I tak wybierzemy takie, jakie nam sie spodoba

reklama
to tak samo jak Tymki.. nie było nie było a teraz bum i szał, i Tymonów cała masa.. a tak się cieszyliśmy z mężem że nietypowe imie nadalismy ;)

Co do preferencji imion to ja się nie wypowiadam - każdy ma swoje typy, swoje upodobania i nie ma co oceniać :) najwazniejsze, by dobrze było wam z wybranym imieniem :)

Do góry