reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

a mozecie mi zdradzic na jakiej stronie sprawdzalyscie>? Bo gdzie nie zajrze to tylko 10 albo 20 najpopulaniejszych...a te rzadkie to gdzie? :)

reklama
a ja mam tak jak fifka - nawet jak mi się jakieś imię podoba, to nie dam go dziecku jeśli jest zbyt popularne. Jakoś tak mi nie pasuje, żeby moja córeczka/synek był piątą Julką/Lenką czy Kubusiem w przedszkolu (nie ujmując nic tym imionom bo mi się podobają). Z drugiej strony nie chcę też imienia zbyt rzadko spotykanego bo to potem różnie bywa - albo dziecku jak dorośnie podoba się takie oryginalne imię albo ma z tym problem do końca życia...

ja z pokolenia Aś, Kaś, Goś itp. Jak spotkałam jedną Oliwkę na studiach to byłam w szoku. A teraz spotkaj małą Agnieszkę, Monikę czy Justynę... A kiedyś każdy miał jedną w klasie...

Malinka to ja mam dokładnie tak jak napisałaś! Hehe i tak wymieniałaś te imiona " Agnieszkę, Monikę czy Justynę" a mi się aż buzia uśmiechnęła bo to są imiona które brałam pod uwagę (no i ostatecznie padło na Monikę) :-D

Na tej liście Konrad jest na 68 miejscu a Adrian na 39 :-D Choć nie to jest ważne - po prostu w moim otoczeniu nie ma chłopców o tym imieniu :tak:

Anbas
tu masz linka :-)

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?

hehe jak patrzyliśmy na nasze "typy" to wyszło, że wszystkie są poza setką.. no Jaśminka 156 pozycja :)

Hihi, fifka, ale my zgodne w tym temacie :) wreszcie ktoś zrozumiał moje "pokręcone" podejście do imion :-D

Ivi, Jaśmina to bardzo oryginalne imię. Moim zdaniem musi dobrze
brzmieć z nazwiskiem. U nas wyszłoby głupio :-D

Mój Maciek ogólnie na 11 miejscu, ale w 2013 na razie koło 20 i to mi pasuje. Ale wiadomo, każdy ma swoje podejście do imion i ma do tego prawo.

U nas w rodzinach też nie ma Maćka, jak mówimy o tym imieniu, to niektórzy ostrzegają przed Maciusiem z Klanu... myślicie, że ktoś to jeszcze ogląda i może z tego powodu śmiać się z małego???

Ivi ładne imie, ostatnio w jakims filmie slyszalam Jasmine akurat po angielsku i tak wlasnie pomyslalm ze takie ładne orginalne.
Moj na 17 pozycji a straszy na 23.

Malinka nie ma się co tym sugerować, mi to np. kompletnie do głowy nie przyszło jak przeczytałam, na pewno ludzie tego łączyć nie będą, a jak już to jedna osoba czy dwie się trafią ale to zawsze i z każdym imieniem tak jest że komuś się z kimś kojarzy:tak:
A u nas dalej czarna dziura, bobas chce pozostać anonimowy i jakoś nie wiemy na kogo się zdecydować;-)
Typów mamy na razie bardzo dużo i wygląda to tak:
Chłopiec: Adam, Damian (podstawowe typy m), Dawid, Dominik, Kamil, Patryk, Sebastian
Dziewczynka: Daria, Julia, Maja, Sylwia, Lena - Julka i Maja oczywiście typy m, Lena podkradziona od którejś z dziewczyn (przepraszam, nie pamiętam której) ale m coś kręci nosem więc chyba nie przejdzie:no:
więc jest w czym wybierać, a dziecko tylko jedno;-) Mi najbardziej podoba się Dominik i Patryk a dla dziewczynki Maja, Lena albo niech będzie ta Julka, ale na razie chyba padłoby na Majkę;-)

reklama
Lena w Wawie jest na 4 miejscu więc nie ma tragedii :-). Moja Martynka na 12:tak:.
Malinka też nie skojarzyłam, nie martw się, nikt nie powinien się z bąka Twego śmiać. Nikt teraz chyba Klanu nie ogląda :-D

Ostatnia edycja:
Do góry