reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

A moj synek wymyslil , ze braciszek bedzie mial na imie Dawidek II:-), albo Miłosz i juz nawet maz zaczal mowic ze moze jednak Milosz, z Gabrysia rezygnuje bo jednak pomimo , ze bardzo mi sie podoba to troche to smiesznie zeby byl Gabrys i brata coreczka Gabrysia. Mi sie podoba Patryk ale mezowi nie. Wiec jeszcze nie ma zadnej decyzji. A z Dawidkiem na tym etapie ciazy juz bylo postanowione , ze bedzie Dawid.

Amelek jest naprawde duzo, nawet u mnie w przedszkolu jest po kilka w grupie, Kubusiów,Filipków, Zosi, Zuziek,

reklama
Ja dostałam do przewijaka 4 plastikowe bolce i śrubki do samodzielnego wkręcenia :-D super rzecz bo człowiek spokojny był że nawet jak oprze się o przewijak to go nie przesunie... (a jak dwa bolce sie odkręciły i z lenistwa się ich nie przykręcało to dwa razy łapałam przewijak...

mi się przewijak popsuł :( ciągle te bolce zaczynały się odczepiać... P niby naprawiał ale skończyło się na tym, że przewijak w kąt wylądował, a strasznie był mi pomocny.

jejku ale nazwa choroby... i chyba już nigdy nie nazwałabym tak dziecka...
dla mnie imię dziecka musi mieć ważne znaczenie, zarówno Nataniel jak i Gabriel znaczą "dany od Boga" czy jakoś tak.. i dziecko jest dla mnie takim darem :)

Ale Amelia tez ma swoje znaczenie, to jest imie starogermanskie co oznacza m. in silna, pracowita , niezmordowana w pracy "

My zanim wybralismy imie duzo czytalismy o ich znaczeniu , tak ja I dla chlopca - padlo na Amelie ( a film tez uwielbiam I moze mialo to swoj wplyw)
Znowu tutaj strasznie popularne jest Maja ( Maya) co druga dziewczynka na placu zabaw ma tak na imie!A teraz bedzie Anthony I to juz postanowione od 20 tyg. pierwszej ciazy kiedy czekalismy na usg polowkowe, bylo juz wiadomo, ze albo Amelia albo Anthony . Zadzwonilam do mezusia do pracy po usg, ze sa dwie raczki...dwie nozki........ a pomiedzy nimi.......... szparka panny Amelii !:-)I tak caly czas,kiedy odkladalam cos po Amelci powtarzalam " to sie przyda dla Antka" I teraz juz za pozno na zmiany , Antos jest juz z nami za dlugo :-D

Ostatnia edycja:
Ania, u nas też bedzie Wiktoria:)) Ze bede miała córeczke Wiktorie, wiedziałam od kiedy zaczęłam kumac i nazywac lalki:p

u mnie wiadomo co bedzie Chłopak.... 4 Mam 1 syn Marcin 2 Wojtek # Szymon 4...heh nie wiem
Najstarszy syn stwierdził ze bedzie jeszcze jeden szymek. ???? umnie krąży w myslach Fabian , Kajetan ( pasuje do Wojtka)

reklama
A u nas znów mała zmiana :D Marcin stwierdził, że chyba jednak nie Monika...ech nadążyć za tymi chłopami. No normalnie zmienny jak baba w ciąży :-D
A zaczyna mu się podobać Natalia.
Kacpra dalej podtrzymuje (zobaczymy czy mu się zmieni. Póki co twierdzi że Kacpra jest na 100% pewny :-D )

Do góry