reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

reklama
Justynaj moj Alex mial byc Maciusiem, ale tak w 38 t zmienilismy na Alex I jak sie urodzil tak zostalo.
Victor nie mial imienia przez kilka dni :p mial byc nicholas ale stwierdzilismy ze jednak Victor.

A teraz chlopiec to prawdopodobnie Emilian, a dziewczynka Amelia.

U nas Alex czytaja Alex a Ty gdzie mieszkasz ??
Ja tylko blad zrobilam ze Alex jest Aleksander. W przedszkolu juz sie przestawili na x I na Alex bo I tak my go wolamy.
Bede musiala dokumenty zmienic.

Inomama usmialam sie z tych imion.
moze Bogumira ??
Ja ogolnie nie lubie takich imion, ale jak ktos lubi to przeciez nie moja sprawa.

A tez nie lubie jak mi sie ktos wtraca.
Moja mama jp. Stwierdzila ze Amelia to nazwa choroby...

mi tez sie Amelia podoba, i nie maialm pojęcia ze to nazwa choroby

u mnie Filipka na pewno nie bedzie bo mąż buntuje sie bardzo, a chce zeby jemu imię tez sie podobalo, wiec moze Antoś. ostatnio powiedzilam mu Florian ale oburzyl sie ze wszystkie imiona na F mogę sobie darowac:) - uparciuch taki

A mnie sie tam Amelia nie kojarzy wogole z choroba tylko z tym francuskim filmem sprzed ladnych kilku lat;-) bardzo mi sie podoba. A o chorobie pierwsze slysze.Na szczescie widzialysmy juz swoje bobasy i raczki i nozki maja, wiec juz tez spokojniej sie to czyta:-)

Fifka a to cos nowego, widac chyba ulepszyli te przewijaki na lozeczko, bo te kilka lat temu jak moja pierwsza sie urodzila, to takie plaskie na dole,ze kladziesz na lozeczko i tyle;-) ale widocznie dosc duzo ludzi narzekalo i dorobili bolce:-)

Ajj. sorry to nie w tym temacie wpisalam.taka jestem zakrecona w tej ciazy,ze naprawde martwie sie co bedzie z ta praca :)))

Ostatnia edycja:
Ja dostałam do przewijaka 4 plastikowe bolce i śrubki do samodzielnego wkręcenia :-D super rzecz bo człowiek spokojny był że nawet jak oprze się o przewijak to go nie przesunie... (a jak dwa bolce sie odkręciły i z lenistwa się ich nie przykręcało to dwa razy łapałam przewijak...

mi się Amelia bardzo podba, ale teraz kurcze co druga dziewczynka to amelia...:p u nas będzie Oliwia albo Maja...jakos ostatnio do Mai się skłaniam:)

reklama
Fifka no wiem mama mi mowila, ale Amelia mi sie podoba mimo wszystko i jak by sie okazalo ze dziewuszka to bedzie najprawdopodobniej Amelia :-) hehe
A Mama bedzie musiala sie z tym przegryzc.

Do góry