reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

reklama
Juz pisalam wczesniej, ze jesli bedzie dziewczynka to na imie jej damy Lenka. Bardzo ladne dziewczece imie. O imieniu dla chlopca na razie nie mysle, bo jakies mam przeczucie, ze to jednak dziewuszka..., ale skan 21 grudnia to moze sie dowiemy i zobaczymy.

cześć dziewczyny, w tym temacie jestem nowa ;) mam do Was pytanko: co myślicie o imieniu Blanka? Mój mąż uparł sie na nie, jednak ja podchodzę do niego dość niechętnie, ze względu na brak zdrobnień. No bo jak powiem do niej: Blancik? ;))) Ja jachętniej zdecydowałbym się na Mariannę lub Lenkę, ale podobają mi się też te zupełnie pospolite imiona ;)

Bra.......moim zdaniem Blanka - bardzo ładne imię :-)
Zauważ, że imię Marianna też ciężko zdrobnić.....ostatnio Marianna chodziła mi po glowie, ale właśnie ze względu na długość odpada.
Kiedyś byłam przekonana na 100% do imienia Lena, ale ostatnio ktoś mi powiedział, że zrobiło się to bardzo popularne imię i że moja córcia miałaby w przedszkolu mnóstwo koleżanek o tym samym imieniu....hmmmm:confused:

Hmmm nigdy bym nie pomyslala, że wybór imienia może być tak trudny. Już kilka razy przeglądalam slowniki imion, ale jakos póki co żadne z nich nie powoduje u mnie odczucia: TAK TO TE!!!:confused: Heh trzeba poprostu szukać dalej, albo decydować się na Blankę ;) Dzięki za opinię :-) Faktycznie jedyne zdrobnienia od Marianny jakie mi przychodzą do głowy są związane z Marysią :tak:

Jeśli będzie chłopiec (mam nadzieje :D ) to w ciągu jednego dnia ustalilismy że bedzie Maksymilian, a nad dziewczynka to baaaaaaaaardzo długo debatowalismy,jak mi się podobało to mojemu A. nie i na odwrót, jak narazie to albo Apolonia w zdrobnieniu Pola lub Ola.

Bra, Blanka to bardzo fajne imię i mało spotykane:) mi ostatnio wpadło w ucho przy okazji oglądania "tańca z gwiazdami" i tak mi utkwiło w główce :)

Ewcia znam paru Krzyśków i to nawet fajne chłopaki są:))

Ja na razie obstawiam na Igora,ale jeszcze zobaczymy,może coś innego wpadnie mi w ucho.

reklama
Do góry