reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych pociech;-)

Ja także patrzę przede wszystkim na brzmienie imienia ale też nie chciałabym aby połowe dziewczynek z przedszkola nie nosiła tego samego:-D. Dlatego musi być to ładne imię no i oczywiście żeby dziecko nie miało w przyszłoście pretensji do rodziców (ale nie zawsze da się tego uniknąć;-))

reklama
Ja też zaznajamiam się ze znaczeniem imion ale tak jak z horoskopami - nie przywiązuję do nich wagi i za chwilę już nawet nie pamiętam co czytałam :-D
dla mnie ważne brzmienie i jak się komponuje z nazwiskiem, i tak jak na razie niezmiennie u mnie:IGA KONSTANCJA
to drugie imię wśród moich koleżanek budzi mieszane reakcje, ale mi nie dość że się podoba to jeszcze ma duże znaczenie i w końcy to drugie a nie pierwsze ;-)
A z chłopcem, no cóż nie mam pomysłu, może Igor, moi chłopacy nie spieszą się z wymyślaniem a im zostawiłam to zadanie :-)

Konstancja kojarzy mi się z 3 Muszkieterami:)
Czarna chce Kornelię, ta znowu z Anią z Zielonego Wzgórza:)

Poczytalam sobie znaczenie imienia dla mojej coreczki jak ja bede miala
i coraz bardziej mi soe to imie podoba hihihi

OLIWIA - Kobieta o tym imieniu jest dostoja , pogodna , sprawiedliwa , Lubi pracowac i tworzyc , bardzo uzdolniona artystycznie .Niestety nie przepada za dziecmi,
to jednak umie zadbac o meza i dom .

o tych dzieciach tylko jest gorsze ale nie wszystko sie zawsze spelnia hihiihih

Dorotka ja mam siostrzenice Oliwie i z nią ten opis nic sie nie zgadza:-D
ppatqa moja Niki miała byc Natalką:tak: a le sis przekreciła imię i tak juz zostało:-D
Kaka a mi Hania z Rumcajsem:-p

witam wszystkich!
u mnie jeśli bedzie dziewczynka to będzie Zofia Magdalena choć będe próbować żeby była Sofia Magdalena ale nie wiadomo czy urzędnik się zgodzi a co się ma chłopca to strasznie ciężko mi się zdecydować bo prawie każde imię ktore mi sie podoba jest już w najbliższej rodzinie i nie chce dublować i robić zamieszania....:-)

Trili najpier się wytłumacze:-p nie chodzi mi o to ze Zofia to brzydkie imię ale mi osobiście niepodchodzą do gustu takie stare imiona (M chrzesnica ma tak na imię;-)) natomiast Sofia jak najbardziej. :-p a najbardziej Magdalena:-p(moja imienniczka:-D)

reklama
w sumie chciałam dać na pamiątkę po mojej ukochanej babci ale chiałam tak trochę zmodyfikować zeby nie było idealnie tak samo tylko ze ci urzędnicy są różni i czasem nie chcą sie zgodzić

Do góry