Ja także patrzę przede wszystkim na brzmienie imienia ale też nie chciałabym aby połowe dziewczynek z przedszkola nie nosiła tego samego. Dlatego musi być to ładne imię no i oczywiście żeby dziecko nie miało w przyszłoście pretensji do rodziców (ale nie zawsze da się tego uniknąć;-))
reklama
mirabelka73
Październikowe mamy'08
Ja też zaznajamiam się ze znaczeniem imion ale tak jak z horoskopami - nie przywiązuję do nich wagi i za chwilę już nawet nie pamiętam co czytałam
dla mnie ważne brzmienie i jak się komponuje z nazwiskiem, i tak jak na razie niezmiennie u mnie:IGA KONSTANCJA
to drugie imię wśród moich koleżanek budzi mieszane reakcje, ale mi nie dość że się podoba to jeszcze ma duże znaczenie i w końcy to drugie a nie pierwsze ;-)
A z chłopcem, no cóż nie mam pomysłu, może Igor, moi chłopacy nie spieszą się z wymyślaniem a im zostawiłam to zadanie :-)
dla mnie ważne brzmienie i jak się komponuje z nazwiskiem, i tak jak na razie niezmiennie u mnie:IGA KONSTANCJA
to drugie imię wśród moich koleżanek budzi mieszane reakcje, ale mi nie dość że się podoba to jeszcze ma duże znaczenie i w końcy to drugie a nie pierwsze ;-)
A z chłopcem, no cóż nie mam pomysłu, może Igor, moi chłopacy nie spieszą się z wymyślaniem a im zostawiłam to zadanie :-)
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Poczytalam sobie znaczenie imienia dla mojej coreczki jak ja bede miala
i coraz bardziej mi soe to imie podoba hihihi
OLIWIA - Kobieta o tym imieniu jest dostoja , pogodna , sprawiedliwa , Lubi pracowac i tworzyc , bardzo uzdolniona artystycznie .Niestety nie przepada za dziecmi,
to jednak umie zadbac o meza i dom .
o tych dzieciach tylko jest gorsze ale nie wszystko sie zawsze spelnia hihiihih
i coraz bardziej mi soe to imie podoba hihihi
OLIWIA - Kobieta o tym imieniu jest dostoja , pogodna , sprawiedliwa , Lubi pracowac i tworzyc , bardzo uzdolniona artystycznie .Niestety nie przepada za dziecmi,
to jednak umie zadbac o meza i dom .
o tych dzieciach tylko jest gorsze ale nie wszystko sie zawsze spelnia hihiihih
majeczka02
Fanka BB :)
Dorotko fajnie czasem zastanowić się nad imieniem-ja chcę zeby miało dodatkowo fajne znaczenie;-)
Tirli
witam wszystkich!
u mnie jeśli bedzie dziewczynka to będzie Zofia Magdalena choć będe próbować żeby była Sofia Magdalena ale nie wiadomo czy urzędnik się zgodzi a co się ma chłopca to strasznie ciężko mi się zdecydować bo prawie każde imię ktore mi sie podoba jest już w najbliższej rodzinie i nie chce dublować i robić zamieszania....:-)
u mnie jeśli bedzie dziewczynka to będzie Zofia Magdalena choć będe próbować żeby była Sofia Magdalena ale nie wiadomo czy urzędnik się zgodzi a co się ma chłopca to strasznie ciężko mi się zdecydować bo prawie każde imię ktore mi sie podoba jest już w najbliższej rodzinie i nie chce dublować i robić zamieszania....:-)
Trili najpier się wytłumacze nie chodzi mi o to ze Zofia to brzydkie imię ale mi osobiście niepodchodzą do gustu takie stare imiona (M chrzesnica ma tak na imię;-)) natomiast Sofia jak najbardziej. a najbardziej Magdalena(moja imienniczka)
reklama
Tirli
w sumie chciałam dać na pamiątkę po mojej ukochanej babci ale chiałam tak trochę zmodyfikować zeby nie było idealnie tak samo tylko ze ci urzędnicy są różni i czasem nie chcą sie zgodzić