reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Potrzebuje porady

Malafiga

Początkująca w BB
Im blizej terminu tym mam wiekszy metlik W glowie... mamy dwóch synkow a teraz spodziewamy sie upragnionej córeczki.
imiona jakie mi sie podobaja
Adela
Łucja
Aurelia
Kornelia
Generalnie nie znam nikogo kto tak nazwal by swoje córeczki - (brak skojarzen co do osob dla mnie jest jak najbardziej na plus)
Nie chcac nikogo urazic powiem tylko ze nie chcialabym nazwac dziecka Oklepanymi imionami z czołówek rankingu - imiona typu Hania Julia i Zosia mi sie podobaja ale nie chcialabym zeby moja corka byla 5ta w klasie. (Mam nadzieje ze to rozumiecie) wracajac do tematu... ktore imie wg Was z wymienionych powyzej jest wg Ciebie najładniejsze?

reklama
Im blizej terminu tym mam wiekszy metlik W glowie... mamy dwóch synkow a teraz spodziewamy sie upragnionej córeczki.
imiona jakie mi sie podobaja
Adela
Łucja
Aurelia
Kornelia
Generalnie nie znam nikogo kto tak nazwal by swoje córeczki - (brak skojarzen co do osob dla mnie jest jak najbardziej na plus)
Nie chcac nikogo urazic powiem tylko ze nie chcialabym nazwac dziecka Oklepanymi imionami z czołówek rankingu - imiona typu Hania Julia i Zosia mi sie podobaja ale nie chcialabym zeby moja corka byla 5ta w klasie. (Mam nadzieje ze to rozumiecie) wracajac do tematu... ktore imie wg Was z wymienionych powyzej jest wg Ciebie najładniejsze?
Łucja, Lusia

Adela i Łucja są dla mnie takimi 'twardymi' imionami. W sensie jak bedzie miala te 60lat i ktos bedzie sie zwracał pani Adelo, pani Łucjo to tak strasznie powaznie i twardo brzmi znów zdrobnienie pani Adelko jest nietaktowne. Kornelia i Aurelia sa fajniejsze w tej dorosłej wersji. Pani Kornelio, pani Aurelio brzmi zupelnie przyjemniej [emoji846] osobiście dla mnie Kornelia wygrywa w tym zestawieniu. Sama spodziewam sie dziecka, jeszcze nie pewne ale jest male wskazanie na córeczke więc kto wie moze bedzie tez Kornelia [emoji1] jeszcze nie myslalam wcale nad imionami. Powodzenia trzymam za Was kciuki [emoji173]

reklama
Adela i Łucja są dla mnie takimi 'twardymi' imionami. W sensie jak bedzie miala te 60lat i ktos bedzie sie zwracał pani Adelo, pani Łucjo to tak strasznie powaznie i twardo brzmi znów zdrobnienie pani Adelko jest nietaktowne. Kornelia i Aurelia sa fajniejsze w tej dorosłej wersji. Pani Kornelio, pani Aurelio brzmi zupelnie przyjemniej [emoji846] osobiście dla mnie Kornelia wygrywa w tym zestawieniu. Sama spodziewam sie dziecka, jeszcze nie pewne ale jest male wskazanie na córeczke więc kto wie moze bedzie tez Kornelia [emoji1] jeszcze nie myslalam wcale nad imionami. Powodzenia trzymam za Was kciuki [emoji173]
dziekuje to faktycznie zmienia troche moj poglad :) Kornelia ma tez duze poparcie u męża wiec kto to wie czy przy niej nie zostaniemy

Do góry