reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

reklama
Dla chłopca mam już wybrane od pierwszej córki, tzn. miała, bo przy drugiej mi się zmieniło i nadal mi się podoba. A dla dziewczynki jest tyle imion, które mi się podoba, że na razie nie wiem:-)

Mnie się podobają imiona "normalne" w sensie nie przekombinowane, ale tez nie najprostsze, takie średnie;-) Wiktoria miała być Oliwią, ale nam sie odmieniło, myślałam, że imię Wiktoria już się tak często nie nadaje, a tu proszę niespodzianka, w klasie jest ich dwie. Gabriela miała być Lena lub Matyldą, ale Len okazało się mnóstwo wśród znajomych a Matyldy w międzyczasie 2 w rodzinie się urodziły, no to została Gabriela - imię, która od zawsze mi się podobało.

Myszkajoasia Alicja zdrobniale może być Alusią i wtedy jest ciepłe i słodkie;-)

Ja ostatnio dla chlopca na 100% mikolaj bo pierwszy syn byl antos mikolaj. Jasko na drugie ma Antos a kolejny bedzie poprostu mikolaj :-) a dla dziewczynki matylda lena milena blanka ale mojemu m sie tylko marysia podoba. Ale ja chyba juz nie chce takiego starszego imienia. Wole najbardziej matylde :-) jakos mi wpadla w ucho matyldzia :p albo milenka ;-)

u nas już zmiany;d co do dziewczynki prawdopodobnie Emilia (tatuś Emilian) a co do chłopca pomysłu brak więc na chwilę obecną zostaje Oliwier.

reklama
Do góry