reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków

wtrace sie rowniez tutaj, my z narzeczonym jakos specjalnie sie jeszcze nie zastanawialismy, ja jednak dla chlopca chcialabym Benjamima albo Beniamina, z zaleznosci od urzedasa bo to oni wg wlasnego uznania stwierdza jaka wersja tego imienia jest ok, a dla dziewczynki jeszcze nie myslalam chociaz podoba mi sie Abigail

reklama
Ja mam synka o imieniu Franciszek, obojgu nam sie podobało to imię. Chociaż mój M bardzo wydziwiał w poprzedniej ciąży. Pewnie teraz też tak będzie.
M, teraz dla dziewczynki bardzo podoba się Hania ale dla chłopca nie mam pojęcia :-)

malazosia hehe fajnie sie sklada ja mam na imie Paulina a narzeczony Pawel ;)

Fajnie :) Mój synek 7 letni Piotruś, mój partner Paweł i jest od dawna przesądzone w luźnych rozmowach, że jak synek to Paweł Junior. Córeczka miała wogóle nie wchodzic w rachubę (ze względu na totalne zmiękczenie mojego P :) ale imię od dawien dawna to było Zuzanna. Czasem Paulina. I tak od jakiegoś czasu jednak bardziej się na ta Paulinkę nastawiam w sensie imienia, bo i P to imię akceptuje i ja. Synek mój to jak kiedys była mowa o bracie albo siostrze to imiona kolegów nadawał, więc niestety nie może zadecydować, choć decyzja miała byc wspólna ale cóż. Jakoś to przeboleje :)

U nas dla chłopczyka Daniel lub Damian (zostało z poprzedniej ciąży) a dla dziewczynki mamy wiele typów: Nina, Lena, Ania, Nadia:) Z pierwszą córką było prościej. Od zawsze wiedziałam jak się będzie nazywać.

co myslicie o Beniaminie, uwielbiam to imie bardzo bym chciala zeby narzeczonemu rowniez sie spodobalo a dla dziewczynki to mam pare w glowie ale zadne az tak mi sie nie podoba pewno pozniej cos przyjdzie na mysl

reklama
Erzsebeth
Benjamin dala moja kuzynka synkowi. Z imionami to rozne gusta sa to wiesz;-) mi sie osobiscie kewiny benjaminy i inne podobne nie podobaja za bardzo ale to juz kwestia gustu. Poprostu :-)

Do góry