reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych lipcowych szkrabów

reklama
A zobaczymy. Nigdy bym nie pomyślała że jakiekolwiek imie będę wybierać jeszcze....ale wychodzi że męża kolej,bo się wnerwiał jak synkowi Mikołaj wybrałam...W każdym razie imię będzie na M...

Męża siostrzeniec ma na imię Romeo, jak byliśmy na wakacjach to ludzie bardzo pozytywnie reagowali jak słyszeli jego imię.
Moja córka ma drugie po mnie, jak będzie teraz syn to drugie dostanie po tacie. Nie wiem tylko czy jak będzie druga córka to dać jej też moje na drugie...

HA! Romeo! Super! Mój mąż kocha samochody Alfy Romeo - ciekawe czy syn o takim imieniu by mu pasował ;-)

U nas ..pewno powiecie że brzydko...ale mąż po usg -mówi "jednak Marysia" ....chciał tak dać na imię naszej 1 córci ale jakoś wyszło że Karolina wpisał..... Ja nic nie mówię.

Marysia - piękne!!!! Moja chrześnica, córka mojej siostry, ma tak na imię! Mądra dziewczynka i bardzo silna osobowość. Moja babcia tak miała na imię. Bardzo by do Twojej córci pasowało :-)

Ja jednak liczę na synka i takie imiona przeglądam. Podoba mi się Piotruś, Tomek, Franek, Jaś, Krzyś, ale mężowi nie..... :( On obstawia Artura, ale mam niedobre skojarzenia :( Mojej mamy siostra miała syna, Arturka, zmarł w latach 80, miał białaczkę.....

Venice, mówiłam..... To on chce je w ten sposób 'odczarować'. No ale nie zgodzę się i tyle ;-)

Tylko nie wiem jak dojdziemy w końcu do jakiegos porozumienia......:errr:

A imion na M jest sporo :yes: Dla dziewczynek wszystkiego jest więcej - imion, ubranek, zabawek :-p

Ale i tak mam nadzieję, że u mnie to chłopczyk.....

Kasiulka przybijam Ci piątkę :-) :) mam taką cichą nadzieję, ze to chłopczyk.
Choć dziewczynki są fajne i super i miałabym ułatwienie duże bo ciuszki mam, ale i tak chciałabym bardzo syna ...
U nas syn to na 99% Filip będzie, choć jeszcze Jasiu mi po głowie chodzi.

reklama
Imię Marysia mi się nawet całkiem podoba :)
Romeo bym się bała dać :D
Imię Artur - uwielbiam, jedno z moich ulubionych męskich. Ale Kkasiulka mąż powinien zrozumieć czemu odpada. Trzeba iść na kompromis.
Mi się np dla dziewczynki zawsze marzyło imię Eliza, uważam że jest przeurocze, ale uważam tak tylko ja :D Nikomu innemu się nie podoba, więc nie upieram się przy swoim.

_Hope - Filip też super! U mnie odpada bo mamy nazwisko na "P" więc by się ciężko wymawiało.

Pamiętajcie dziewczyny żeby jak wybieracie imiona dopasowywać je do nazwiska, żeby się dobrze wymawiało zarówno w formie pełnej jak i zdrobniałej, zarówno jak się wymawia pierwsze imię a drugie nazwisko i na odwrót.

Do góry