reklama
madziolina_p
Fanka BB :)
Mi sie Antos podoba jak jest maly a potem to Antoni, no moze Antek... Dlatego wole Szymona choc oba ladne
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
A u nas chyba kolejna zmiana imienia będzie. Tzn. ogólnie było tak, że jak ja już byłam w poprzedniej ciąży to jakby był chłopiec to bardzo chciałam Oliviera. Mój mąż niestety nie, bo mu się to imię nie bardzo podoba. Ale dość wcześniej wiedzieliśmy że będzie dziewczynka więc nie było tematu. Teraz jak zaszłam w ciążę to od razu mówiłam, że jak chłopiec to Olivier, mój M kręcił nosem, potem moja "wspaniała teściowa" zaczęła gadać, że ma być Piotruś albo Pawełek ale jej powiedziałam kilka słów...
M cały czas mówił, żeby inne imię wybrać no to nasza córcia fanka Krainy Lodu wymyśliła Olafa, mój M znów załamany bo to imię też mu się nie podoba, no ale jakoś się przyzwyczaił. A ostatnio mówi, że skoro już tak bardzo chcę to on już 100 razy bardziej woli Oliviera niż Olafa.
Tylko Mała się teraz smuci, że nie będzie brata Olafka....
M cały czas mówił, żeby inne imię wybrać no to nasza córcia fanka Krainy Lodu wymyśliła Olafa, mój M znów załamany bo to imię też mu się nie podoba, no ale jakoś się przyzwyczaił. A ostatnio mówi, że skoro już tak bardzo chcę to on już 100 razy bardziej woli Oliviera niż Olafa.
Kaskaw
Fanka BB :)
Mi i mojemu mężowi strasznie podoba się Olaf i gdyby był syn to tak byśmy go nazwali ;-)A u nas chyba kolejna zmiana imienia będzie. Tzn. ogólnie było tak, że jak ja już byłam w poprzedniej ciąży to jakby był chłopiec to bardzo chciałam Oliviera. Mój mąż niestety nie, bo mu się to imię nie bardzo podoba. Ale dość wcześniej wiedzieliśmy że będzie dziewczynka więc nie było tematu. Teraz jak zaszłam w ciążę to od razu mówiłam, że jak chłopiec to Olivier, mój M kręcił nosem, potem moja "wspaniała teściowa" zaczęła gadać, że ma być Piotruś albo Pawełek ale jej powiedziałam kilka słów...
Ale jest dziewczynka i CHYBA nazwiemy Antosia chociaż ja mam jeszcze mieszane uczucia... A najgorsze jest to że każdy niezaintetesowany ma dla naszego dziecka inne imię..
Z pierwszym nie miałam problemu, nazwaliśmy Szczepan i nikomu dosłownie się nie podobało tylko nam ale mieliśmy to gdzieś :-)
A w kwestii wyboru Antek vs Szymon.. Szymon :-)
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi i mojemu mężowi strasznie podoba się Olaf i gdyby był syn to tak byśmy go nazwali ;-)
Ale jest dziewczynka i CHYBA nazwiemy Antosia chociaż ja mam jeszcze mieszane uczucia... A najgorsze jest to że każdy niezaintetesowany ma dla naszego dziecka inne imię..
Z pierwszym nie miałam problemu, nazwaliśmy Szczepan i nikomu dosłownie się nie podobało tylko nam ale mieliśmy to gdzieś :-)
A w kwestii wyboru Antek vs Szymon.. Szymon :-)
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
A to mnie zaskoczylas. Raczej typowalabym ze jezeli zenska forma Antosia Ci się podoba to będziesz za Antkiem
No to u nas decyzja raczej podjęta.. chociaż muszę zobaczyć jeszcze dziecko i to wtedy będzie sygnał i pewność na 100%.
Co do Olafa to niestety też kojarzy mi się z krainą lodu za dużo tego wszędzie.. aczkolwiek imię mi się podoba
reklama