reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych lipcowych szkrabów

U nas ostre kryteria: imię nie może powtarzać się wśród rodziny i przyjaciół, nie może być zbyt popularne ale z drugiej strony też zbyt "wydziwione".

Z męskich podoba mi się Maksymilian.

A z żeńskich... hmm... mało, już poprzednio mieliśmy problem, gdy lekarz wstępnie powiedział, że dziewczynka. Myśleliśmy o Liliance ale ostatnio robi się popularne. Mężowi podoba się Magdalena, mi mniej i Weronika, nad która mogę się zastanowić.

Kubuś, Szymon, Tosia, Jadzia, Hania, Zosia, Ada, Jaś u nas odpadają z pierwszych powodów.

reklama
A ja się pochwale my juz mamy wybrane jeśli chłopczyk -co wszyscy przepowiadaja to Adaś a jeśli dziewczynka co mi się wydaje bo urodę mi zabiera to -Oliwia ;) i juz poinformowalismy ze innych nie bierzemy pod uwagę ;)

powiem tam malinowa -nigdy nie byłam żadna miss ani nic ale moja twarz teraz to jakaś masakra jakieś wypryski i wogole to już tragedia jesz ze da się bez makijażu wyjść ale za nie długo pewnie się nie da i moja twarz się zmieniła wszyscy mi to mówią i ze widać ciaze nie wiem czemu tak ; (

Malinka ja mam Maksymiliana :) :) :) jak zastanawiacie sie jak zdrabniac to powiem Ci ze jest pelno zrobien do tego imienia :) nawet synek sam sobie wymyślal jak byl mniejszy :)

U nas tak jak u Was nie moze byc bardzo popularne a zarazem bardzo dziwne.. i u nas kryterium ze na litere M musi byc i juz wszyscy co wiedza o ciazy zastanawiaja sie nad imieniem dla chlopca :p

Malinka Maciej ma na imię szwagier i w Grecji ciężko by było je wypowiadać.. ale ogólnie fakt ładne imię.

panna_migotka myślałam nad Marcelem ale męzowi sie nie podoba :/ :/

mi od zawsze podobała się Michalina dla dziewczynki ale mąż powiedział ze tak dziecka nie skrzywdzi i mu sie kojarz z jego imieniem bo ma na imię Michał...

a jak Wam sie słyszą imiona Makis, Markos, Martin, Marios? (greckie imiona to sa ale nie wiemy jak one brzmia dla polakow)

reklama
Do góry