reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

Do co imion mój i teść mają tak samo i teść odebrał wezwanie do wojska, ale był dym :)

JA nadal nie mam pomysłów, poczekam na męża i sobie powymyślamy, wszystkie fajne są zajęte w rodzinie np. Filip czy Amelia

reklama
a najgorsze że mój maż już przyzwyczaił się i mówi do brzuszka Piotruś,upiera się jak cholera przy tym imieniu.Musze wybić mu to z głowy i to chyba wielkim młotem.Gorzej jak mi się nie uda:szok:

hej dziewczyny moje imiona wybrane to;
dla dziewczynki:Wiktoria,Weronika,Bianka
dla chlopca:Oskar,Ksawery,Konstanty-Kostek(po pradziatku)

te mi sie podobaja , a co do zdrobnienia imienia Łucja to u mnie w rodzinie wolaja Lusia

Jako, ze my nadal nie zdecydowani na imie dla naszego synka, skopiowalam meskie imiona z kilku roznych stron i zrobilam mega liste (samych imion bez znaczenia), moze ktorejs z was sie przyda, to wklejam linka (nie chcialam zasmiecac forum cala lista bo jest tych imion ponad 1000).

http://elzu.wporzo.pl/imiona.txt

Wlasnie zauwazylam ze nie wkleily sie dobrze literki "ś" takze tam gdzie taki malutki znak zapytania to ma byc "ś" wlasnie :)

a ja dzisiaj mialam sen nie z tej ziemi ze znalazlam dziecko porzucone w polu i byla kartecza ma na imie emil nie jest ochrzczony ur.10/08/2010 nie wiem jak ale pamietam to i do tego wzielam tego bobasa i sobie zabralam jak swoje doslownie szukam caly dzien znaczenia snu i nigdzie nie ma:-)imie emil tez mi sie podoba moze przekupie mojego marcina i wkoncu sie zdecyduje albo alan

Wydrukowalam dzisiaj dluuga liste imion i wybieralismy z moim D ktore nam sie podobaja zostaly nam takie:

Tadeusz - Tadzio, Tadek, Tadeuszek, Tadzik
Adam - Adaś
Eryk - Eryczek
Dorian - Dorianek, Dorek, Doruś
Julian - Julek, Juluś

Pomozcie.. ktore wam sie podoba najbardziej? Podpowiem jeszcze, ze mamy dosyc popularne i typowo polskie nazwisko - Krawczyk.

reklama
Do góry