reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

Co do wpisywania imion w urzędzie przez tatusia to u mie w rodzinie był taki przypadek, że ustalono, że chłopiec będzie Zbigniew a ojciec zarejestrował go jako Jerzy Zbigniew i była meeeeega awantura :-)
oczywiście mama nazywała go Zbyszek :-)

reklama
My dla dziewczynki wybraliśmy Lilyenna a dla chłopca Theodor.

A co dotyczy się wpisywania imion w Urzędzie to mój mąż jest dobrym tego przykładem:p Moja teściowa gdy urodziła mojego męża miała tzw. szok poporodowy (teraz to tak tłumaczy:p) i uparła się żeby nazwać go Jurand ;) A swoją decyzje poparła tym, że była to pozytywna postać z Krzyżaków:p Na szczęście mój teść zarejestrował go jako Sebastian:)

Ja tez zawsze bylam jedyna Blanka :) chociaz teraz imie zrobil sie modne wsrod malych dziecki :)
Dopiero przeczytalam jak masz na imie, i wiesz co śliczne masz imie, chyba odeszla mi chec na Amelke :) Haha, ja to chyba nie zdecyduje sie na imie.
A wiecie co wczoraj denerwowalam mojego P, bo chlopca chce nazwac Antoś a on nie, a ze wczoraj on byl u mamy i zostal na noc bo z tamtad blizej do pracy to wieczorem zadzwonilam do niego i powiedzialam ze ide z Antosiem już spac, on powiedzial ze ok to idzcie ze nas kocha i wogole. No i zakonczylismy rozmowe. A za chwile dostaje wiadomosc " Nie nie nie nie bedzie Antos " hehhe i dzisiaj tez jak wyszlam od lekarza to zadzwonilam i mi napisal ze nie moze odebrac zebym napisala czy wszytsko ok. To mu napisalam ze Antoś rozwija sie idealnie :) A on no to cale szczescie, i ze kiedy USG a ja powiedzialam ze na nastepnej wizycie da mi skierowanie, a on czemu tak dlugo ja chce zobaczyc Antosia juz, i za chwile sie zorientowal i powiedzial ojej co ja mowie ja chce zobaczyc Kube juz :) Chyba go przekonam :)

Mój synek ma na imię Albert a to zupełnie przez przypadek. Byłam w szpitalu i tak z mężem rozmawialiśmy o imionach i on na odchodnym rzekł ,że będzie taki mały Albert Einstein. Po jego wyjściu odkleiło mi się łożysko i w ekspresowym tempie miałam cesarkę. Gdzy mniw wybudzili z narkozy powiedzieli, że stan dziecka jest krytyczny i czy chcę aby został ochrzczony,. Ja jeszcze pod działaniem "głupiego jasia" podałam jedyne imię jakie miałam w pamięci-Albert. I tak już zostało. I teraz wiem, że żadnie inne nie pasowało by do mojego najdrożeszgo Albertusia :)

Jeju Miłka co za historia... Aż się włosy zjeżyły... Liczę, ze synuś szybciutko doszedł do siebie co? Najważniejsze jest piękne szczęśliwe zakończenie :)))

Dziewczynka - ja wybrałam AGATKA a mąż MAJA ALBO JULIA
Chłopiec - wspólnie z meżem wybraliśmy Dawidek albo Jakub albo Igor ale raczej Dawidek

reklama
baska - to chłopczyk dokłądnie tak jak my :D DAWIDEK :) Już go sobie wyobrazam jak leży taki noworodek, potem jak raczkuje a potem jak na rowerku śmiga a mama woła "Daaaaaaawideeeeeeek wraaaaacaaaaaj!!!" :D:D:D

Do góry