reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

Jeżeli chodzi o imiona, to u nas na razie jest Basia albo Igor, z czego ja jestem przekonana do Igora, P. nie, natomiast P. jest przekonany do Basi, ja nie do końca, jeszcze będa za nia wołać barabara :-)

reklama
Hehe :) Oj Paulinko Paulinko :) Ale wiesz co bez obrazy oczywiscie dla Ciebie bo jestes bardzo sympatyczna kobietka, to znam 4 Pauliny i kazda z nich jest wredna, dwulicowa i wogole szkoda gadac :) I mnie odraza to :)
Ale Ty wydajesz sie z BB zupelnym przeciwienstwem tamtych wiec moze zmienie zdanie :)

Violett - tak tak znam to :D Ja tak mam z imieniem SYLWIA... Nie spotałam w swoim życiu fajnej Sylwii same jakieś takie cipulindy hehe :))) BEZ OBRAZY DLA KOGOKOLWIEK :D

Własciwie to ja Sylwi tez nie :) Ale Dagmara to doprowadza mnie do furi.. Poprostu nie moge slyszec tego imienia :)

Własnie tak to już jest że jak sie ma kilka przykładów z zycia imienia np. Kasia to potem sie podciąga wszystkie osoby o tym imieniu pod ta opinie.
Inez79 Basia to imię mojej mamy i kolezanki z pracy i nikt do nich nie mowi Barbara tylko raczej zdrobniale.

no moja mamusia też jest Basia i nikt do niej barabara nie mówi, ale ile ona się tego pod koniec podstawówki i w LO nasłuchała to jej :-)
moja mama była pyskata i nie dała sobie w kaszę dmuchać, ale ja jakbym była na jej miejscu strasznie bym się obraziła za swoje imię :-)
ja mam bardzo niefajne nazwisko, z którym strasznie dużo beznadziejnych tekstów można ułożyć i strasznie cierpiałam w dzieciństwie ... teraz to tylko P. jak bardzo chce mnie wkurzyć to to wykorzystuje, ale generalnie małe dzieci (duże też) bywają wredne :-)

Ja kiedyś stwierdziłam że jakbym patrzyła na to czy mi się dane imię dobrze kojarzy to właściwie tylko poza Kamilem wszystkie mają swoje złe odpowiedniki w złych ludziach...dlatego nie przejmuję się tym.
Ja chcę dać córeczce Kamilka choć te Kamile które znam są okropne.

to prawda, że jak znamy jakąś osobę, której nie lubimy to już jej imieniem nie nazwiemy dziecka :) ja też nie nazwę imieniem zbyt popularnym (z pierwszej dziesiątki) :) ja zawsze byłam jedyną Edytą z klasie i byłam dumna ze swojego imienia :)

reklama
Do góry