A mi się dla chłopczyka ostatnio bardzo podobają takie imiona, które mają zdrobnienia kończące się na "ś" - Jaś, Staś, Krzyś :-) P. ma takie klasyczne nazwisko kończące się na "-ski" i do niego pasują własnie takie tradycyjne imiona chyba ... Z tej trójki najbardziej podoba mi się Staś ale Stanisław to już długie imie a nazwisko ma 4 sylaby i razem to już całkiem długaśnie wychodzi :-)
reklama
Ciężko z tymi imionami.A tu wszyscy ktorzy wiedza o ciąży juz sie dopytują.A my też jakoś nie możemy sie zdecydować.
Raczej też bym nie chciała z pierwszej 10-tki najbardziej popularnych, choć kilka mi sie podoba.
Poki co dla dziewczynki może Kinga, Klaudia a dla chłopca Adrian lub Mateusz.Ale to tak na brudno
Mi sie kiedys marzyła Loretta, a moj mąż jak chce sie podraznic mówi że będzie Renatka
Raczej też bym nie chciała z pierwszej 10-tki najbardziej popularnych, choć kilka mi sie podoba.
Poki co dla dziewczynki może Kinga, Klaudia a dla chłopca Adrian lub Mateusz.Ale to tak na brudno
Mi sie kiedys marzyła Loretta, a moj mąż jak chce sie podraznic mówi że będzie Renatka
malamrowka1100
Fanka BB :)
wczoraj postanowiliśmy z mężem, że będzie Euzebiusz. Stwierdził, że skoro Leona nie chcę to niech mały Ebi będzie ;D
Co do dziewczynki nadal brak porozumienia. No na Ewę i Ewelinę się nie zgodzę nie ma bata - będzie mi się przypominac jak takie dwie bździągwy latały za mym mężem i mu tyłek truły jak ze mną był.wrrrrrrr...
Co do dziewczynki nadal brak porozumienia. No na Ewę i Ewelinę się nie zgodzę nie ma bata - będzie mi się przypominac jak takie dwie bździągwy latały za mym mężem i mu tyłek truły jak ze mną był.wrrrrrrr...
Elzu
malamrowka1100, najgorsze sa imiona bylych albo jakis takich wlasnie co sie uganialy.. ja bym nie dala np Anna (bździagwa) ani Michal (moj byly)
u nas byl antos i anastazja.. ale juz mi sie srednio podobaja, antosiow troche za duzo.. a anastazja ma srednie zdrobnienia.. bo tylko nasta i ana..
u nas byl antos i anastazja.. ale juz mi sie srednio podobaja, antosiow troche za duzo.. a anastazja ma srednie zdrobnienia.. bo tylko nasta i ana..
Ja nad dziewczęcymi imionami nie myślę, ale tak się zastanawiałam, że gdyby wyszło tak, że jednak nasz syn będzie miał moje nazwisko, będzie też miał wtedy polskie imię. I z polskich, z moim nazwiskiem, fajnie by brzmiały imiona Jan Mikołaj. Bardzo mi się podoba ten zestaw :-)
Meryan
;-) Lilianna to ostatnio moja faworyta...,Mi się bardzo dla dziewczynki podoba też Lilianna...a jeszcze bardziej zdrobnienie Lili :-)
Anbar -Jan Mikołaj pięknie tak szlachetnie, no ija k masz końcówkę w nazwisku "ski" to już w ogóle....
A my wciąż myślimy - jeśli to chłopak - wciąż prowadzi Leonard, ostatnio wszędzie naokoło widzę Antosiów więc chyba odpada. Mieszkamy w małym miasteczku więc nie chcę żeby się skończyło pięcioma takimi samymi imionami w jednej klasie... Inne typy jakoś nie przychodzą. Mnie się podoba Igor i Borys, ale mojemu R. już nie.
Imiona byłych - brrrrrrr
A Lili - moja faworytka obok Hani i Poli (ale tych też coraz więcej).
Powiem Wam, że u nas USC bardzo liberalny - dużo mieszka tu ludzi, którzy mają niemieckich przodków więc jest parę dziewczyn o kompletnie niepolskich imionach, będących w 100% Polkami np. Noemi, Maxi, Lissi, Corrina (to akurat pół-Włoszka). Jest też oczywiście kilku Kevinów, Brajanów - dokładnie tak pisanych
Imiona byłych - brrrrrrr
A Lili - moja faworytka obok Hani i Poli (ale tych też coraz więcej).
Powiem Wam, że u nas USC bardzo liberalny - dużo mieszka tu ludzi, którzy mają niemieckich przodków więc jest parę dziewczyn o kompletnie niepolskich imionach, będących w 100% Polkami np. Noemi, Maxi, Lissi, Corrina (to akurat pół-Włoszka). Jest też oczywiście kilku Kevinów, Brajanów - dokładnie tak pisanych
Ostatnia edycja:
reklama
Anbar -Jan Mikołaj pięknie tak szlachetnie, no ija k masz końcówkę w nazwisku "ski" to już w ogóle....
No wlasnie mam -ski i dlatego mi to fajnie brzmi. Zawsze tez mozna zapisac skrot imion JM i bedzie "Jego Magnificencja" ;-)