reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

u nas jak będzie dziewczynka to :Alicja,Maja lub Pola
dla chłopca jeszcze nie mamy pomysłu ,ja chciałam Natana ,ale tylko ja ;/

reklama
Ja Wam muszę napisać co mnie dzisiaj mój mąż rozwalił (w przeności oczywiście hehe) :D Bylismy w górach i tak sobie spacerujemy i rozmawiamy o imionach dla maleństwa... Oczywiście moja lista jest bardzo dłuuuuga i Rafciu chyba już się zmęczył tym tematem... Ja mówię 50 imię z kolei "Kochanie a moze nazwiemy naszą córeczkę Jagódka, to takie śliczne i słodziutkie!!" A Rafał na to "TAK, A CHŁOPAK BĘDZIE SIĘ NAZYWAŁ AGREST!" Hehehe ja sikałam z tego do końca naszego pobytu w górach :D:D:D

Mój P. to co parę dni chcąc mnie wkurzyć wymyśla różne imiona dla dzieci, po których ja go pytam dlaczego on chce taką krzywdę maleństwu zrobić :-)

dzisiaj wymyslił imię Pafnucy :-) a ostatnio padały - Chryzostom, Kunegunda, Ludgarda, Bożydar, Bonifacy, Hermenegilda, Pankracy, Barnaba itp.

ja już nawet nie reaguję :-)

a właśnie teraz wymyślił nowe - Zyndram i Zawisza (Krzyżacy mu się przypomnieli)

Mój mąż też wymyśla - Marian (nie wiem czemu, ale mi się Marian ze świnią kojarzy - bez urazy ! ale to tylko moje skojarzenia), Renatka i takie tam...
U nas zmiana z imieniem dla dziewczynki chyba się szykuje - miała być Łucja ale na dzień dzisiejszy będzie Nadia :)
Dla chłopczyka zostaje Leon :)
Ale pewnie jeszcze się pozmienia :)

Ja imię dla dziewczynki mam :-) nie mam dla chłopca, a mam jakieś przeczucie, ze takie będzie potrzebne :-)
na razie mam tylko kryteria wyboru - max 2 sylaby bo P ma długie nazwisko, nic z pierwszej dziesiątki najbardziej popularnych imion i coś "normalnego" zero udziwnień :-)

Ja też wymyślam i szukam imienia dla dziewczynki, więc zapewne będzie chłopak...;)
Ehuu ale tak bardzo marzy mi się teraz dziewczynka ;)

dziewczynka - kamilka tak jak ktos tu na forum tez chce nazwac piekne imie i bezapelacyjne, tak jak dla chlopca - karolek. sama nie wiem zkad wzielam te imiona ale sa wybrane od pierwszych dni ciazy i przed ciaza i ich nie zmienie (chyba;-))
co do dziwactw wymyslanych przez meza to dziewczynka moze dla niego miec na imie fafafina :-D

reklama
To ja sie teraz rozpisze :) Na ostatniej wizycie dostalam od ginekologa ksiazeczke "poradnik mlodej mamy" i na koncu sa imiona, i wczoraj z moim P siedzialam i zakreslalismy imiona ktore nam sie podobaja i wogle nie doszlismy do porozumienia :) Bedzie ciezko. A wiec tak
U mnie dla dziewczynki : Agata, Amelia, Gabrysia, Ida,Julia,Kamila,Kornelia,Ksenia,Lena,Milena,Olga
A chłopiec : Adrian,Antoś,Artur,Bruno,Dawid,Dominik,Ernest,Filip,Jakub,KArol,Oskar,Patryk,
U mojego P dla dziewczynki: Alicja, Amelia, Beata, Dominika,Ilona,Klaudia
A chłopiec: Jakub Nikodem,Roger,Samuel

A wiec wyszlo na to ze jestesmy zgodni co do Amelki i Jakuba ale jakos nie jestesmy juz przekonani, a zarzekalam sie ze napewno tak bedzie. Ja teraz szaleje na punkcie Kamilki i Patryka :)

Do góry