reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kalinka to był mój drugi typ zaraz po Malwince, kt. niestety mężowi do gustu nie przypadła. Cieszę się, bo oba imiona bardzo mi się podobają ale i tak ostatecznie zadecydujemy po narodzinach:-)
Koleżanka miała urodzić Marikę albo ewentualnie Patrycję ale w szpitalu jak zobaczyli małą, to zadne imię nie pasowało do niej tak jak Hania:tak:

reklama
U nas raczej na 90% będzie Mikołaj :-)

Chyba że w szpitalu lub po nam się odmieni...

Moje Dzieciątko najprawdopodobniej ma "jajka" i wybraliśmy imię Joachim.
W razie gdyby się jednak okazało że jest babą to będzie Pola!

Nasz synus bedzie Piotruś:) Najlepsze to ze meza brat jest tez piotr i bedzie dwóch Piotrow o tym samym nazwisku;p

Heh, no jakbym swego syna nazwala Piotr to tez by sie nazywal jak brat mego meza. ;) A szczerze to juz kiedys chcialam tak nazwac syna, bo te imie bardzo mi sie podobalo. Do czasu az poznalam szwagra. :p Najgorzej bedzie mial nasz syn - dwoch dziadkow o tym samym imieniu. :p Zeby tylko rozdwojenia jazni nie dostal z tego powowdu. ;)

Obecnie, dokladnie wczoraj wstepnie zgodzilismy sie z mezem na Grzesia, ale zobaczymy. Maz w sumie upiera sie na Sulwestra (tez od wczoraj, wczesniej byl Czarek, Krzys). Ja natomiast chcialabym Antka a najlepiej Franka. Ale, ze Grzes nam obojgu sie podoba, wiec wstepnie to imie wybralismy. Ale i tak czekamy do porodu, bo pewnie jeszcze nie raz nam sie odmieni. :)

Monika373, Panienka, ja też noszę pod serduchem Mikołaja, może założymy jakiś klub ?;-):-)

A jakie planujecie zdrobnienia? Do Mikołaja oprócz Mikusia, Mikołajka i Mikiego?

reklama
a mnie sie jakies watpliwosci wlaczyly jesli chodzi o imie jakie wybralisymy
bo od poczatku podobal nam sie obojgu Lionel ale ostatnio sobie poczytalam i roznie to imie jest wypowiadane tutaj i tak jedni mowia z brzmieniem angielskim czyli Lajonel a inni z brzmieniem niemieckim Lionel czyli tak jak sie pisze i tera mam dylemata M chce zeby mowic Lajonel a ja juz smama niewiem :(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry