reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
:) pięknie. Też mi się drugie podoba- byle nie zdrabniać tego do Iska...iskają się małpy wydłubując sobie wszy z futra;/ (niestety często muszę tłumaczyć ludziom, że to zdrobnienie mnie nie bawi, a wręcz irytuje.

fiuufiuu ja mam to samo, wszyscy w rodzinie i znajomi wiedzą żeby tak do mnie nie mowić bo dostaje białej gorączki, nienawidze tego zdrobnienia ( a przeciez jest dłuższe od samego Iza ) :wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Dziewczynki nie ma za co podziwiać:) No chyba, że za przekorę;) My też baaardzo chcieliśmy wiedzieć na początku, ale Młode nie chciało współpracować w tym zakresie...:) Podobnie było na późniejszych usg... Najpierw byłam przekonana, że to córcia (gdzieś do połowy ciąży), potem, że synek (teraz już nie wiem...). A teraz na wizycie będę za tydzień ,w 36 tc, i naprawdę na tym etapie nie ma to już znaczenia:))) Jak nie, to nie-mamusia też potrafi się uprzeć:) Ale padam ze śmiechu, jak wszyscy dopytują: "No wiecie już w końcu, co będzie???" - "Tak" - "Co???" - "Dziewczynka albo chłopiec...":)))

Wuzelku nieźle :-) a macie jakieś imiona przygotowane dla małego uparciuszka? Czy w tym zakresie czekacie aż się urodzi i dopiero będziecie dopasowywać do maluszka?

Fiuufiuu - z tymi zdrobnieniami to roznie bywa...:-pna szczescie tu sie tych imion nie da za bardzo zdrobnic.Na wakacjach w Polszy jakos przezyjemy, a przewaznie to sie uzywa pierwszegfo imienia.
Zgadzam sie ze Iza, lub Izunia brzmi o niebo lepiej niz Izka (jakos wrednie mi sie kojarzy ;P)
Wuzelku - podziwiam cierpliwosc i zaparcie jeszcze raz:-)moze po porodzie popros lekarza niech nie mowi od razu co sie urodzilo ("ma pani corke\syna") tylko poczekaj i sama w pieluche zajrzyj:-D:-D jak sie upierac to do konca hehe (mam nadzieje ze Cie tym zartem bron Boze nie urazilam)

U nas będzie Miłosz. Imię wymyślił mąż - na początku nie mogłam się przyzwyczaić ale teraz mi się podoba, zwłaszcza zdrobnienie Miłek. No i urzekło mnie znaczenie imienia - ktoś na kogo czeka się z miłością :) Nasz synek Miłosz Aleksander :)

Az sie usmiechnelam bo myslalam,ze wybralismy tak rzadko spotykane imie a tu prosze.Nasz synus tez bedzie MIŁOSZEK

Jenny :-D mam nadzieję że nasi synkowie będą z imienia zadowoleni;-)
Navijka - bardzo ładne imionka, fajnie brzmią zwłaszcza po portugalsku

Pati tez mam taka nadzieje bo odnosze wrazenie,ze ludzie troche nosy krzywia ale mam to gdzies Nam sie podoba i mysle ,ze i maly bedzie zadowolony

reklama
Pati wybraliśmy-będzie Jaś albo Emilka:)

Navijka hmmm...to jest pomysł...:) Uśmiałam się:))) Ale jeśli poród będzie odbierać któraś ze znajomych położnych albo pani ordynator (jak uda mi się rodzić w rodzinnych stronach), to na pewno skubane nie będą mi chciały od razu powiedzieć, tylko będzie "zgadnij, no zgadnij...":) I żart stanie się rzeczywistością...:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry