reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wuzelku, podziwiam z tym czekaniem. ja bym nie wytrzymała, takie ze mnie ciekawskie jajo :) ale przynajmniej macie wieksze pole do popisu z imionami :) u nas miała być Julka, no ale okazało się, że jest sisior :p na ostatnim USG też było dokładnie widać (mały ekshibicjonista), także nie ma innej możliwości, będzie Gabriel :)

reklama
A ja sie zakochalam w imeiniu Matylda jak sie uda za drugim razem trafic ;-) dziewczynke to bedzie wlasnie tak miala na imie :tak: chlopak pozostaje Lionel chociaz mi cos ostatnio Manuel sie spodobal i Constantin ale M mowi ze :no: e...e...

Pajeczko dziękuję:) Nie wiem i wiedzieć nie będę…:)Co do Kornelii-moja siostra cioteczna ma tak na imię-wołamy od zawsze Nela albo Tola:)

Andziu do ostatniego usg nie było widać (zawsze się maluszek jakoś wywinął), a ostatnio sami zdecydowaliśmy, że już nie chcemy wiedzieć-skoro nie wiemy tak długo…:)

Aneciu aż się uśmiechnęłam, bo w rodzinie męża rok temu urodziły się bliźniaki-właśnie Julka i Adaś:)

W sumie racja ale ja bym nie wytrzymała z ciekawosci ja juz chciałam wiedziec w 13 tc bo chciałam juz kupować konkretnie dla synka albo córci, a że przeczuwałam syna chciałam tylko potwierdzenia:)

my od początku chcielismy synka i od poczatku miał być Gabryś, ale jakoś tak zdaniem mojej mamy bardziej jej brzuszek i ogólnie ja wyglądało na dziewczynkę. wszystkie dziwaczne wróżby też były na dziewczynkę, więc się jakoś przyzwyczailiśmy do tego 20 tyg. ze będzie Jula. A się jednak okazał, że mąż wycelował chłopaka:p

U nas też miała być Natalia ale nam przeszło, zdrobnienie Natalka jakoś mi się nie widzi. Miała też być Tatiana, Marysia, Amelia, Maja i wiele innych:) Teraz ja chcę Malwinkę, a mąż Zuzię :) Ale tak naprawdę za serce mocno nic nas nie chwyta i poczekamy do narodzin- imię samo przyjdzie:)

U nas będzie Miłosz. Imię wymyślił mąż - na początku nie mogłam się przyzwyczaić ale teraz mi się podoba, zwłaszcza zdrobnienie Miłek. No i urzekło mnie znaczenie imienia - ktoś na kogo czeka się z miłością :) Nasz synek Miłosz Aleksander :)

a ja powoli mam dylemat pierwsze imie juz wybrane Agatka adrugiego jakos niemoe sie zdecydowac powoli zaczyna mi sie wydawac ze w szpitalu mnie natchnie

reklama
U nas decyzja nie byla latwa, ale przynajmniej wiedzielismy ze bedzie dziewczynka. Na usg genetycznym w 12 tyg. pan doktor powiedzial ze zgaduje i ze pewnosci nie ma, a my od tamtej pory jakos zostalismy zmentalizowani na ta plec zenska i koniec.Pamietam jak szlam na polowkowe, to sie ciezko zastanawialam czy tam jakis siusiak nie urosl po drodze:p
Po wczorajszym wiem na 100% ze jest corcia takze pozostaje Matilde Isabel (Matylda Izabela po naszemu).Ciezko bylo wybrac imie zeby fajnie brzmialo zarowno po polsku jak i po portugalsku ale sie udalo:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry