reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wuzelku, podziwiam z tym czekaniem. ja bym nie wytrzymała, takie ze mnie ciekawskie jajo :) ale przynajmniej macie wieksze pole do popisu z imionami :) u nas miała być Julka, no ale okazało się, że jest sisior :p na ostatnim USG też było dokładnie widać (mały ekshibicjonista), także nie ma innej możliwości, będzie Gabriel :)

reklama
A ja sie zakochalam w imeiniu Matylda jak sie uda za drugim razem trafic ;-) dziewczynke to bedzie wlasnie tak miala na imie :tak: chlopak pozostaje Lionel chociaz mi cos ostatnio Manuel sie spodobal i Constantin ale M mowi ze :no: e...e...

Pajeczko dziękuję:) Nie wiem i wiedzieć nie będę…:)Co do Kornelii-moja siostra cioteczna ma tak na imię-wołamy od zawsze Nela albo Tola:)

Andziu do ostatniego usg nie było widać (zawsze się maluszek jakoś wywinął), a ostatnio sami zdecydowaliśmy, że już nie chcemy wiedzieć-skoro nie wiemy tak długo…:)

Aneciu aż się uśmiechnęłam, bo w rodzinie męża rok temu urodziły się bliźniaki-właśnie Julka i Adaś:)

W sumie racja ale ja bym nie wytrzymała z ciekawosci ja juz chciałam wiedziec w 13 tc bo chciałam juz kupować konkretnie dla synka albo córci, a że przeczuwałam syna chciałam tylko potwierdzenia:)

my od początku chcielismy synka i od poczatku miał być Gabryś, ale jakoś tak zdaniem mojej mamy bardziej jej brzuszek i ogólnie ja wyglądało na dziewczynkę. wszystkie dziwaczne wróżby też były na dziewczynkę, więc się jakoś przyzwyczailiśmy do tego 20 tyg. ze będzie Jula. A się jednak okazał, że mąż wycelował chłopaka:p

U nas też miała być Natalia ale nam przeszło, zdrobnienie Natalka jakoś mi się nie widzi. Miała też być Tatiana, Marysia, Amelia, Maja i wiele innych:) Teraz ja chcę Malwinkę, a mąż Zuzię :) Ale tak naprawdę za serce mocno nic nas nie chwyta i poczekamy do narodzin- imię samo przyjdzie:)

U nas będzie Miłosz. Imię wymyślił mąż - na początku nie mogłam się przyzwyczaić ale teraz mi się podoba, zwłaszcza zdrobnienie Miłek. No i urzekło mnie znaczenie imienia - ktoś na kogo czeka się z miłością :) Nasz synek Miłosz Aleksander :)

a ja powoli mam dylemat pierwsze imie juz wybrane Agatka adrugiego jakos niemoe sie zdecydowac powoli zaczyna mi sie wydawac ze w szpitalu mnie natchnie

reklama
U nas decyzja nie byla latwa, ale przynajmniej wiedzielismy ze bedzie dziewczynka. Na usg genetycznym w 12 tyg. pan doktor powiedzial ze zgaduje i ze pewnosci nie ma, a my od tamtej pory jakos zostalismy zmentalizowani na ta plec zenska i koniec.Pamietam jak szlam na polowkowe, to sie ciezko zastanawialam czy tam jakis siusiak nie urosl po drodze:p
Po wczorajszym wiem na 100% ze jest corcia takze pozostaje Matilde Isabel (Matylda Izabela po naszemu).Ciezko bylo wybrac imie zeby fajnie brzmialo zarowno po polsku jak i po portugalsku ale sie udalo:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry