reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Moniko- jak byłam ostatnim razem u mam, to zrobiłyśmy sobie spacer po cmentarzu jakkolwiek głupio to brzmi i czytałyśmy imiona na nagrobkach. Powiem Wam tyle, że współczesne Nikole, Andżeliki, Sandry, Roksany i inne imiona, to pikuś w porównaniu z tym, jak dawano na imię 50 czy 100 lat temu. Wiadomo większości nie pamiętam ale były tam ciekawe "smaczki".

My wybraliśmy: Gabriela Łucja :-)

A co do Konwalii- piękne imię :-) Ja brałam pod uwagę Jaśminę i Kwiatosławę... ale TŻ się nie zgodził :-/

Bonusowa - Jaśmina - suuper imię!! Podoba mi się!
Gabriela Łucja też bardzo ładnie -sama brałam pod uwagę Gabrysię, ale mojemu się nie podoba...

Fiuu - Ludwiczek super!! Mi się też podoba Mieszko :-) Czekamy na ostateczny wybór.

Ostatnia edycja:
Jaśmina - REWELACJA - ja po prostu lubuję się w pachnących imionach - wraz z moim własnym Kalina hhehehhe

A mojemu Marcinowi, żadne kwiatowe imię się nie podoba :-(
Ja mam wahania co do Wiktorii, ale mój M mówi, że ma być Wiki i koniec .

Mojego męża córka ma na imię Ismena,wcześniej nie słyszałam a na działce mamy te kwiaty-b.ładne.A Idzi miał mój dziadek na drugie.
No i mnie się ostatnio wydaje że będzie chłopiec bo objadam się słodkim jak przy Mikołaju i muszę jakieś wybrać.

U mnie juz na 100% bedzie Sebastian a na drugie Bartłomiej :)
gdyby była córka byłaby Dagmara Wiktoria:)

Ciamajdka dokładnie takie imię zostało zarejestrowane w Sierpcu :) Dokładnie Konwalia Jagoda tak jej dali na imię 2 lata temu 5 października :).... Teraz Moja chrześnica mieszka z rodzicami w Holandii i ją bardzo rzadko widzę ale na skypie z nią rozmawiam hehe :)

Anecia1111 mogę wiedzieć o co Ci chodzi w Moich wpisach?? Bo za bardzo nie rozumiem?

Moje tłumaczenia chyba tutaj nie pomogą więc sobie daruję :-) Hmmmm..... toż to Konwalia mieszka w Holandii powiadasz???? :-D:szok::-D:szok:

oj Tina, Tina- głupiutkich nie sieją- sami się rodzą :-D

Święta racja i właśnie z tego powodu nie mam zamiaru tłumaczyć "naszej koleżance" podstaw mojej wypowiedzi, bo myslę że i tak na nic się zdadzą moje wywody ;-)

reklama
Widze że Wiktorie i Bartki w tym roku dominują. U nas też miała być Wiki ale okazało się, że chłopiec no i mąż się upał że Wiktor a ja chce Wojtusia, powtarzam mu że Wiktoria może się przytrafić po Wojtusiu ale jak narazie oboje obstajemy przy swoim. Nie wiem jaki będzie finał.
Nigdy nie spotkałam się z takimi "kwiatowymi" imionami-brzmią ładnie:-)
Fiuu masz bardzo ciekawą listę imion, takie niespotykane oprócz Jana, Ludwik też mi sie plątał w głowie bo mój dziadek tak miał na imię.
Bonusowa wybór fajny, Gabriela brzmi dostojnie a Gabrysia słodko. Dobrze że w tej kolejności bo nie wiem jak zdrabnia się Łucję.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry