reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Moniko- jak byłam ostatnim razem u mam, to zrobiłyśmy sobie spacer po cmentarzu jakkolwiek głupio to brzmi i czytałyśmy imiona na nagrobkach. Powiem Wam tyle, że współczesne Nikole, Andżeliki, Sandry, Roksany i inne imiona, to pikuś w porównaniu z tym, jak dawano na imię 50 czy 100 lat temu. Wiadomo większości nie pamiętam ale były tam ciekawe "smaczki".

My wybraliśmy: Gabriela Łucja :-)

A co do Konwalii- piękne imię :-) Ja brałam pod uwagę Jaśminę i Kwiatosławę... ale TŻ się nie zgodził :-/

Bonusowa - Jaśmina - suuper imię!! Podoba mi się!
Gabriela Łucja też bardzo ładnie -sama brałam pod uwagę Gabrysię, ale mojemu się nie podoba...

Fiuu - Ludwiczek super!! Mi się też podoba Mieszko :-) Czekamy na ostateczny wybór.

Ostatnia edycja:
Jaśmina - REWELACJA - ja po prostu lubuję się w pachnących imionach - wraz z moim własnym Kalina hhehehhe

A mojemu Marcinowi, żadne kwiatowe imię się nie podoba :-(
Ja mam wahania co do Wiktorii, ale mój M mówi, że ma być Wiki i koniec .

Mojego męża córka ma na imię Ismena,wcześniej nie słyszałam a na działce mamy te kwiaty-b.ładne.A Idzi miał mój dziadek na drugie.
No i mnie się ostatnio wydaje że będzie chłopiec bo objadam się słodkim jak przy Mikołaju i muszę jakieś wybrać.

U mnie juz na 100% bedzie Sebastian a na drugie Bartłomiej :)
gdyby była córka byłaby Dagmara Wiktoria:)

Ciamajdka dokładnie takie imię zostało zarejestrowane w Sierpcu :) Dokładnie Konwalia Jagoda tak jej dali na imię 2 lata temu 5 października :).... Teraz Moja chrześnica mieszka z rodzicami w Holandii i ją bardzo rzadko widzę ale na skypie z nią rozmawiam hehe :)

Anecia1111 mogę wiedzieć o co Ci chodzi w Moich wpisach?? Bo za bardzo nie rozumiem?

Moje tłumaczenia chyba tutaj nie pomogą więc sobie daruję :-) Hmmmm..... toż to Konwalia mieszka w Holandii powiadasz???? :-D:szok::-D:szok:

oj Tina, Tina- głupiutkich nie sieją- sami się rodzą :-D

Święta racja i właśnie z tego powodu nie mam zamiaru tłumaczyć "naszej koleżance" podstaw mojej wypowiedzi, bo myslę że i tak na nic się zdadzą moje wywody ;-)

reklama
Widze że Wiktorie i Bartki w tym roku dominują. U nas też miała być Wiki ale okazało się, że chłopiec no i mąż się upał że Wiktor a ja chce Wojtusia, powtarzam mu że Wiktoria może się przytrafić po Wojtusiu ale jak narazie oboje obstajemy przy swoim. Nie wiem jaki będzie finał.
Nigdy nie spotkałam się z takimi "kwiatowymi" imionami-brzmią ładnie:-)
Fiuu masz bardzo ciekawą listę imion, takie niespotykane oprócz Jana, Ludwik też mi sie plątał w głowie bo mój dziadek tak miał na imię.
Bonusowa wybór fajny, Gabriela brzmi dostojnie a Gabrysia słodko. Dobrze że w tej kolejności bo nie wiem jak zdrabnia się Łucję.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry