reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No właśnie ja też tępa, bo nie wiem!

Lilly Dominik bardzo ładnie imię, moja kuzynka tak dała pół roku temu synkowi, ohhhh jaki on jest grzeczny Dominiś:):):)

Eee tam od razu tępe, po prostu ja mam bujną wyobraźnię;)
ALAN- pierwszą literką przestawcie na koniec i przeczytajcie od końca;)
Haha juz jasne?? ale to tylko moje durne skojarzenia

reklama
Ja juz w grudniu miałam wybrane imiona dla mojego skarba
Tobiasz - dla chłopca
Zuzanna - dla dziewczynki
Okazało się, że bedzie dziewczynka, wiec już sie cieszyliśmy z Zuzi kidy tydzień temu postanowiłam sprawdzić statystyki - Zuzanna jest w pierwszej 3 najpopularniejszych imion od co najmniej 5 lat:no: doszłam do wniosku, że jak wyjde przed blok i zawołam Zuzia to przybiegnie mi 5 dziewczynek:szok:
Podobała na nam sie jeszcze Julianna, no ale do dziecka i tak byśmy wołali Julka (1. miejsce w rankingu najpopularniejszych imion od kilku lat:sorry2:).
Ostatecznie po przejrzeniu kalendarza wybraliśmy - Lilianne :-)
Bedzie jedyna i niepowtarzalna Lilka (taką przynajmniej mam nadzieje)

MILENA imię mi bliskie, bo mojej siostry córka tak ma na imię i to moja chrześnica, śliczne, rzadko spotykane imię:)

No ja własnie mocno myślę o Milenie... już od jakiegoś czasu, Na początku była Michalina, ale chyba będzie Milena... no chyba, że jeszcze się coś zmieni, jak zobaczę maleńką na żywo :)

Kasiate ;-) nie taka jedyna ;))
W Poznaniu masz już zapewnione dwie z sierpnia ;)

oba ładne :-) Ale mi się Dominik bardziej podoba, sama nad tym się zastanawiałam.:-) Piotr dla mnie za popularne..

Dominik - Dominiś, Domiś, Dominiczek - ładne imię, ale ........ muszę mieć 100% pewność, że tak chcę nazwać synka. Na razie jestem nie do końca przekonana, choć naprawdę podoba mi się to imię :-).

JUŻ WIEM O CO CHODZI Z LITERKAMI :-DDD
Haha,główkowałam i zajrzałam do najbardziej zakurzonych zakątków mojej nieposkromionej wyobraźni haha;P
Alan- Anal...
Teraz wyjdzie,że zboczona jestem ;) Mnie absolutnie się to tak nie kojarzy.

JUŻ WIEM O CO CHODZI Z LITERKAMI :-DDD
Haha,główkowałam i zajrzałam do najbardziej zakurzonych zakątków mojej nieposkromionej wyobraźni haha;P
Alan- Anal...
Teraz wyjdzie,że zboczona jestem ;) Mnie absolutnie się to tak nie kojarzy.

Moja znajoma ma 5-letniego synka Alana. Kiedyś mi opowiedziała, że jakiś kolega wołał na niego właśnie..... ANAL :-(
Mnie też to imię tak się nie kojarzy, ale..... ludzie potrafią wiele wymyślić.

Kasiate ;-) nie taka jedyna ;))
W Poznaniu masz już zapewnione dwie z sierpnia ;)

Na prawdę?
Kurcze chyba nie doczytałam:baffled:
Ale decyzja podjęta i już jej nie zmienię, zawsze to trzy dziewczynki o tym samym imieniu a nie 5:tak:

Oby gdy zawołam - Lilianna - nie przybiegła Twoja córeczka:-D

Ostatnia edycja:
Eee tam od razu tępe, po prostu ja mam bujną wyobraźnię;)
ALAN- pierwszą literką przestawcie na koniec i przeczytajcie od końca;)
Haha juz jasne?? ale to tylko moje durne skojarzenia
Ehhh hormony... Głodnemu chleb na myśli :) Nie to żebym była święta, ale w życiu nie przyszłoby mi to skojarzenie do głowy :D

Co do Liliany (Lilianny), baaaardzo mi się to imię podoba i kiedyś brałam to imię pod uwagę. Rzadko kiedy się zdaża, żeby mi sie podobało pełne imię i zdrobnienie, jak w tym przypadku. Więc uważajcie, bo jeszcze zasilę wasze szeregi :) Na razie jednak obstawiam przy Hani.

reklama
No ja własnie mocno myślę o Milenie... już od jakiegoś czasu, Na początku była Michalina, ale chyba będzie Milena... no chyba, że jeszcze się coś zmieni, jak zobaczę maleńką na żywo :)
U nas w Łodzi mało Milen, ja do mojej chrześnicy wołam "Milka" i ona wie, z tylko dla mnie ta ksywa jest zaklepana. W ogóle to imie nie da sie "brzydko" wymówić bo : Miluś, Milenka, a póżniej Milena no jak dla mnie siostra strzeliła w 10:) a Milena ma już 14 lat!!!!

Dominik - Dominiś, Domiś, Dominiczek - ładne imię, ale ........ muszę mieć 100% pewność, że tak chcę nazwać synka. Na razie jestem nie do końca przekonana, choć naprawdę podoba mi się to imię :-).
Choć niektórzy kojarzą z Dominem to bzdura tak kojarzyć imiona.
Mało popularne b. przyjemne imię, można ładnie mówić zdrobniale Dominiś, w zdecydowanej przewadze na Piotrkiem, ale to tylko moje skromne zdanie oczywiście, bo nie lubię jak się b. powtarzają, choć mojego Alanka też już przybywa:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry