reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wczoraj podsunęłam mężowi pomysł imię dla córeczki zamiast Emilia to Silvanna, no ale się zmarszczył...

reklama
świeta prawda! popieram w 100% :tak:. mnie juz rodzinka wystarczajaca wkurzyła, jak zaproponowalismy Amandę, bo to jedno z niewielu, które bardzo sie podoba nam obojgu i zaprotestowali WSZYSCY jak jeden mąż, choc na codzien solidarnośc w mojej rodzince to niemal cud. ma-sa-kra! aż sie momentami i dziecka odechciewa i całego życia przez tych trujących krewnych :-(. ostatnio jak powiedziałam mamie, że nie chcemy złotych obrączek, tylko srebrne, bo wolimy te 2 tysiące przeznaczyc na inne cele niż 2 krążki do szuflady, to uslyszałam "no tak, biede sie dziedziczy".. nie wiedziałam czy mam płakać czy dać jej w morde w tym momencie..
u mnie bylo podobnie
mam corke ktorej dalismy na imie Nina, jak moja babcia sie dowiedziala to stwierdzila ze brzydkie, takie ruskie:/ przez usta jej nie przechodzi...
a nasz synek bedzie Karol:)))

Rodziny NIE SŁUCHAJCIE!!
Ze strony męża każdy robił wstrętn miny na imię "Olimpia" i do teraz jedna babcia mówi na nią Oliwia a druga Patrycja.
Oczywiści do imienia Lilianna też mają zastrzeżenia - bo takie "staromodne" "dziwne" "A nie lepiej Laura?".
:)
I oczywiście mam ich totalnie w tyle. Zostaje Lilianna.

Też tak mówię... rodzina nie ma nic do gadania. Nasze zdanie i zdanie naszych facetow jest ważne a nie jakies tam teorie rodzinne :-) W koncu to nasze maluszki i to my decydujemy o tym co ich dotyczy. No i u nas mimo wszystko (że niby taka moda, że dużo dziewczynek ma tak na imie itp) zostaje Julka. Cale życie (jak tylko zaczęlam w ogóle myśleć o tym ze kiedyś będe miała dzieci:-) ) powtarzałam że moja córeczka bedzie miała na imię Julka albo Patrycja i za nic w świecie nie mam teraz zamiaru rezygnować z Julki (bo tak ostatecznie wybralismy) dlatego że akurat przyjdzie jej urodzić się w czasie kiedy na to imię panuje ogromna moda :-D

A Lilianna też ładne imię, mam nawet koleżankę o takim imieniu i fajne zdrobnienia można też stosować... najbardziej z tego wszystkiego podoba mi się Lilka i tak też się do niej zwracam :-) A Laura z kolei bardzo i się nie podoba, takie twarde imię i nie bardzo pasuje mi do takiego maluszka.

Dziewczynki, mamy przełom :-D
Mój M. na imię Oskar za chiny ludowe nie chce się zgodzić na pierwsze, ale już doszliśmy do porozumienia.:tak:
Nasz Skarbek będzie miał imiona: Szymon Oskar :-D
W sumie tylko na Szymona ja sie zgadzam z jego typów, a to był mój typ na początku ciąży. Trzymajcie kciuki, żeby mi się już nie odmieniło do sierpnia :laugh2::-D

Niestety do sierpnia to jeszcze kilka razy może się odmienić :-D Ale kciuki trzymamy :-)

U nas też połowa rodziny mówiła, abyśmy nie dawali Alan, a drugiej połowie się podobało. No i oczywiście ta 1 połowa namawiała nas na zmianę imienia, ale my z M i z synem chcemy takie imię i już, mój M powiedział krótko, jak ktoś chce decydowac o imieniu dzidzi to niech sam zajdzie w ciążę i wtedy sobie daje takie imię jak mu się podoba koniec kropka.
Przecież to My Mamuśki nosimy maluszki pod sercem 9 m-cy i cały trud ciązy musimy pokonywać,a z nami nasi M i ja mam dać na imię tak jak chce jakaś ciocia klocia itp. nieeeee to decyzja rodziców!!!!!

Ponadto do każdego imienia z czasem się każdy przyzwyczaja, moja kuzynka dała synowi DORIAN, każdy był zdziwiony, a dziś w naszej rodzinie to normalne imię chłopak ma 17 lat i się poprostu każdy przyzwyczaił.

polianna-Twoja córcia ma mieć na imię Lilianna.Mnie też podoba się to imię i zdrobniania.Kiedyś w dzieciństwie poznałam na wczasach dziewczynę o tym imieniu i wtedy spodobało mi się to imię.Właściwie to będę zastanawiać się czy dać tak mojej malutkiej.Starsza ma Zuzanna to by mogła być też Lilianna.A myślałam o Milenie ale chyba ładniej L.

A zastanawiam się-czy jak wybieracie imię dla dziecka czytacie jego znaczenie?Ja czytam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mój M już na początku ciąży kupił księgę imion i każde, które nam wpadło do głowy to analizowaliśmy z książką :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry