reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

IMIONA DLA NASZYCH DZIECI!!!

hej śliczne Mamuski:)   my jeszcze z  mężem  nie znamy płci, ja czuję , że będzie chłopak, ale zobaczymy ,
dla chłopca imię wybraliśmy i tu jesterśmy zgodni: Kubuś albo Piotruś a na drugie    Wojtuś (po Tatusiu :) )
a co do dziewczynki to panuje pewna niezgodność, mój mężuś nie uznaje imion dziwacznych ( jak je bezpodstawnie  nazywa )   a mnie sie  podobają,  np. Milena, Dominika, Karolina. On  by chciał Magdę   albo ( o zgrozo!!!) bez urazy Laurę!!!!!   
ostatnio podsunęłam mu imię Natalia i chyba zaskoczył  tzn chyba mu sie troszekę podoba..
no zobaczymy..wszyscy  twierdzą, że będzie syn  bo  urodę jeszcze mam hhee a corka by mi już odebrala...        (nie wierzę w takie cuś)   
pozdrawiam Was :)

reklama
Witam styczniowe mamuski. Jesli chodzi o dziewczynke to teraz omawiamy imiona Lena lub kinga, a jesli chodzi o chlopca to szczerze mowiac niue mam wogole pomyslu, zobaczymy moze cos wymysle w najblizszym czasie oczywiscie z mojim mezusiem .Pozdrawiam

Bunia wyobraź sobie, że mój mąż obudził się dziś rano i powiedział, że wlasnie przyśniło mu się imię Kinga :) niezły zbieg okoliczności, podoba mi się także to imię :)
buziaki dla Wszystkich ;)

Martusie to milo !!! Kurcze chcialabym chyba wiedziec czy to chlopiec czy dziewczynka, moze niedlugo sie dowiem, ale pewnosci i tak nie bede miala. Pozdrawiam

Czesc mamuski.
MY z mezem stwierdzilismy,ze nie chcemy znac plci dzidziusia do konca i chcemy zeby byla to niespodzianka,ale oczywiscie prognozy juz sa i mowia ze bedzie to chlopiec,bo mam brzuszek do przodu i tez mowili cos o urodzie.Wiec dla chlopca mamy imie Oliwier a dla dziewczynki Wiktoria lub ANASTAZJA.

Dziewczyny, małe zestawienie. Oto imiona, które dotąd pojawiły się na naszym styczniowym forum:
Dziewczynki:
Maja x 3
Oliwia x 3
Wiktoria x 2
Kinga x 2
Aniela x 2
Anastazja x 2
Hanna x 2
Ida x 2
Milena x 2
Zuzanna
Jasmina
Daria
Nina
Lena
Maria
Alicja
Dominika
Mia
Agnieszka
Joanna
Helena
Rozalia
Natalia
Magda
Laura
Karolina
Zofia

Chłopcy:
Jakub x 3
Bartosz x 3
Piotr x 2
Łukasz x 2
Adam x 2
Stanisław x 2
Mikołaj x 2
Mateusz x 2
Józef
Oskar
Oliwer
Wojciech
Marek
Maciej
Ignacy
Sergiusz
Cazary
Wiktor
Jan
Noe
Tilib
Bartłomiej
Sebastian
Tomasz

Hej,

Też zaczeliśmy się zastanawiać nad imionami mnie podoba się Jakub i Tymoteusz co do żeńskich to jakoś mam problemy - żadne jakoś specjalnie mi nie odpowiada.
Mój miś chciałby Justynę ale nie jestem przekonana bo na męskie chciał Anatazy ;D a to już lekka przesada :laugh:

Jest sporo ładnych imion np: Maja, Oliwka, Julia - ale są one tak popularne że chyba nie zdecydujemy się.

Może dobrze byłoby zrobić listę TOP imion :D

Gocha

Ejjj, Anusiakanusia ŚWIETNE zestawienie - grtuluje wytrwałości. ;D ;D ;D

Z żeńskich podoba mi się: Laura, Rozalia, Wiktoria
Dla chłopców: Oliwer, Tymoteusz, Jakub.

Ciekawe co mój misiek powie na to? ;D

reklama
lwica, tak się cieszę, że ktos jeszcze myśli o imieniu Anastazja, bo u mnie rodzina wiekszość znajomych dziwnie reaguje na to imię, a przecież jest takie słodkie
co do imienia dla chłopca, zrodziła się myśl Hubert - ale jeszcze nie wiem

Do góry