reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

Nathani mi z Twojej listy najbardziej podoba się Hanna, gdyby nie moje uparcie na Marysię (względy emocjonalne) to miałabym Hanulkę, ale liczę na jeszcze jedną pannę w przyszłości ;-) W dalszej kolejności podoba mi się jeszcze Milena/Lena, Iga jakoś za twardo, z Darii też niewiele zdrobnień (mam przyjaciółkę Darię, dla mnie zawsze będzie Darią, ale niektórzy wołają ją Darką i to wszystko), Blanka jest też ładne wg mnie, Noemi bardziej jak pseudonim mi brzmi...
Jeśli Ty nie możesz się zdecydować to może daj "głos" dziewczynkom? Ja jako najstarsza wybierałam imiona dla rodzeństwa i moje wybory zostały zaakceptowane :tak:

reklama
u nas chyba Nadia bedzie.
Lena zrobilo sie bardzo popularne teraz wsrod Polakow w uk, jak przedtem byly Julki i Zuzie hehe
Podoba mi sie Hania i wlasnie to byl moj wybor imienia ale maz nie bardzo chcial. Noemi tez mi sie podoba ale u nas do nazwiska nie pasuje wcale

No waham się między Hanią a Mileną/Leną i ta Blanka też mi się podoba...ciężka sprawa. Dziewczynki chcą Maja albo Agatka co mi w ogóle nie pasuje :no:

nathani no ja oczywiscie obstaje przy Milenie:-D
Blanka fajnie ale takie trochę 'zimne' to imię, Hania - Hanna też ładnie (mam siostrę o tym imieniu) z tym że Hanka już gorzej:/ Mi się jeszcze podoba Inga choć twarde ale takie z charakterem i nie oklepane, Agatka też ładnie:tak: No i tak - dla córki miałabym jakies opcje a dla mojego małego uczepiłam się Adama i Igora i nic innego mi przez głowe nie przechodzi. Najbardziej to mi ten Adaś świta ale cos ostatnio widzę 'na topie' się zrobił a to już nie fajne:dry:

Basia ,no niezle :-D
dlatego my przed nadaniem dziecku imienia musimy sie 5razy zastanowic,bo chociaz imie ladne,ale tez tutejsi musza je ladnie powiedziec :tak:

reklama
Do góry