reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

sarka imię Igor śliczne, kuzynka takie własnie dała swojemu sierpniowemu synkowi, mi też się podoba no ale jeden w rodzinie wystarczy:-)
Basia masakra, córki koleżanka ma na imię Milena ale wołaja na nią Mena, więc już lepiej niż Melina;-)

reklama
Basia ,no niezle :-D
dlatego my przed nadaniem dziecku imienia musimy sie 5razy zastanowic,bo chociaz imie ladne,ale tez tutejsi musza je ladnie powiedziec :tak:
dokładnie! To jest istota sprawy bo jak widać potem wychodzą takie brzydoty...tak samo będąc tu w PL trzeba sie własnie zastanowić nad imionami typu Jessica, Nocol, Noemi - nota bene ;) i tymi podobne, Emma choć śliczne dla mnie to też nieco 'egzotyczne' u nas. Ja nie wyobrażam sobie miec imienia które musiałabym komus wiecznie literować:confused2:

bulkasia no masakra. Ja się nie spotkałam z takimi 'określeniami' na imie Milena - raczej funcjonujące w moim otoczeniu to zdrobnienia na to imie to Lenka własnie, Mila, Milusia czy Lusia. Takich jak piszesz nawet nie znałam:shocked2:

No Igor fajnie i buja mi sie w głowie razem z tym Adasiem - któres z tych dwóch będzie na pewno......chyba hehe:-D

Dziękuję :) Wiem że aktualnie dosyć sporo mam daje tak na imię, ale nam to imię podobało się juz od dawien dawna. Mnie od małości. Nawet mój tata wołał czasem na mnie Zuza i śpiewał mi "Za zu zi zu zu za" :p hehehe... Także nie będę się sugerować większością, tylko tym że nam to imię się bardzo podoba :)

Cieszę się że Wam również :)

nathani ładnie Jagódka Jagoda Jagusia:tak:

Mi się jeszcze Wojtek podoba ale m tak ma na imię i się na pewno nie zgodzi by tak dziecko nazwać, mi też troche dziwnie ale mały Wojtuś to tak słodko:-p więc chyba pozostanie mi ten Igorek:-)

mika to tak jak u mnie, od zawsze widzę w swych ramionach Marysię :cool2: a teraz Marysie wróciły do mody, nawet teraz, kuzynka w ciągu tygodnia powinna urodzić swoją, ale co zrobić, ja zdania nie zmienię :-D

reklama
a u nas chyba jednak bedzie Victoria,ale z ang,pisownia ;-)
no chyba ,ze sie okaze ze nasza Victoria to chlopczyk..wtedy problem,bo nad imieniem dla chlopca nie myslalam :no::-D
ja lubie imiona,ktore tez pasuja do nazwiska,ale tez nie sa takie popularne/oklepane...nie lubie,kiedy w modzie jest jakies imie i rodzice nadaja sie ''tasmowo'' swoim dzieciom....tak jak bylo np.z Oliwia...gdzie nie poszlam to slyszalam tylko to jedno imie :no::laugh2:
Sarka Igorek tez mi sie podoba ,sliczne imie :tak:

Do góry