reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

Mój to tak nie rozrabia bardzo, ale za to zagada Cię tak, że Tobie języka w buzi zabraknie i nie wiesz jak odpowiedzieć:szok: Taki mały przemądrzalec:baffled:

reklama
No właśnie podoba mi sie przezwisko Wiktorek-potworek :-D haha
mój nawet mówił mi że jakby był koziorożcem mały to imię idealne ponoć:-p

Mi się bardzo podoba MiLena ;-)

Jak 22 lata temu miałam dostać rodzeństwo to się uparłam, że siostra będzie Mileną, uwielbiałam wtedy to imię, do tego stopnia że brat musiałby zostać Milenem :-D Na szczęście urodziła się siostra, więc jest Milena. Jak się potem brat urodził to wołał na nią "Mlenka" :-D Imię fajne, można zdrabniać do woli. Nasza jest Milą, Milką, Leną, Lenką, Miśką, Misią, tradycyjną Milenką i czasem Mleną. Niektórzy znajomi wołają też Malina/Malyna.

Hanię też uwielbiam. I w ogóle dla dziewcząt to jakoś imion mnóstwo pięknych jak dla mnie (Emilia, Emiliana, Liliana, Hanna, Zofia, Zuzanna no i Maria z sentymentu i "wagi" imienia), z chłopcem mieliśmy większy problem. U nas zostałby Adam, choć Krzyś też nam się podoba bardzo. I tu wspólna akceptacja się kończy ;)

Mi sie podobal Bartosz i Wojciech, ale teraz to juz sama nie wiem, mieszkamy w Irlandii, chcialabym Polskie imie, ale zarazem latwe dla Irlandczykow w wymowie. Nie wyobrazam sobie jakby mieli wolac na niego Wodztek, albo Bart bo z Bartkiem bylo by ciezko...my corce dalismy na imie Maja i jeszcze czasami spotykam sie ze u lekarza irlandzkiego czy w szpitalu mowili Madza...zawsze ich poprawiam :-D

Ja dziś "latałam" po stronkach imionami :-D
I mam dwa typy :-p
Roksana (ale A. się oczywiście nie podoba)
Vanessa (tylko nie wiem jak na to USC :-D, pewnie będąchcieli spolszczone, a Wanesa czy nawet Vanesa już tak do mnie nie przemawia :-D)

Miałam w swojej karierze "do czynienia" z Vanessą, więc chyba można...

Osobiście nie lubię takich imion w PL, mam kolegę który syna nazwał Brajan co w porównaniu z nazwiskiem wygląda komicznie :dry: Miałam też przypadek chłopca o imieniu Bruce, koledzy go pisali Brus, Bruse a nawet Brós :szok: Znam też rodzeństwo Kevin i Pamela :dry: Rozumiem jak dziecko ma nie być w PL, ale jak tutaj, to jest tyle pięknych polskich imion... :sorry2:

Ale wiadomo, nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba. Vanessa jest raczej dopuszczalna :tak:

reklama
Ja jestem jak najbardziej za polskimi imionami w Polsce no chyba, że tak jak ja jestem w uk to wybralismy imię uniwersalne. Córka miała w szkole chłopca o imieniu Denis a dzieci jak to dzieci przekształciły imię na penis. Imię musi pasować do nazwiska więc najlepiej kilka razy się zastanówmy niż potem nasze dziecko będzie skrzywdzone.:tak:

Do góry