reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

Mój to tak nie rozrabia bardzo, ale za to zagada Cię tak, że Tobie języka w buzi zabraknie i nie wiesz jak odpowiedzieć:szok: Taki mały przemądrzalec:baffled:

reklama
No właśnie podoba mi sie przezwisko Wiktorek-potworek :-D haha
mój nawet mówił mi że jakby był koziorożcem mały to imię idealne ponoć:-p

Mi się bardzo podoba MiLena ;-)

Jak 22 lata temu miałam dostać rodzeństwo to się uparłam, że siostra będzie Mileną, uwielbiałam wtedy to imię, do tego stopnia że brat musiałby zostać Milenem :-D Na szczęście urodziła się siostra, więc jest Milena. Jak się potem brat urodził to wołał na nią "Mlenka" :-D Imię fajne, można zdrabniać do woli. Nasza jest Milą, Milką, Leną, Lenką, Miśką, Misią, tradycyjną Milenką i czasem Mleną. Niektórzy znajomi wołają też Malina/Malyna.

Hanię też uwielbiam. I w ogóle dla dziewcząt to jakoś imion mnóstwo pięknych jak dla mnie (Emilia, Emiliana, Liliana, Hanna, Zofia, Zuzanna no i Maria z sentymentu i "wagi" imienia), z chłopcem mieliśmy większy problem. U nas zostałby Adam, choć Krzyś też nam się podoba bardzo. I tu wspólna akceptacja się kończy ;)

Mi sie podobal Bartosz i Wojciech, ale teraz to juz sama nie wiem, mieszkamy w Irlandii, chcialabym Polskie imie, ale zarazem latwe dla Irlandczykow w wymowie. Nie wyobrazam sobie jakby mieli wolac na niego Wodztek, albo Bart bo z Bartkiem bylo by ciezko...my corce dalismy na imie Maja i jeszcze czasami spotykam sie ze u lekarza irlandzkiego czy w szpitalu mowili Madza...zawsze ich poprawiam :-D

Ja dziś "latałam" po stronkach imionami :-D
I mam dwa typy :-p
Roksana (ale A. się oczywiście nie podoba)
Vanessa (tylko nie wiem jak na to USC :-D, pewnie będąchcieli spolszczone, a Wanesa czy nawet Vanesa już tak do mnie nie przemawia :-D)

Miałam w swojej karierze "do czynienia" z Vanessą, więc chyba można...

Osobiście nie lubię takich imion w PL, mam kolegę który syna nazwał Brajan co w porównaniu z nazwiskiem wygląda komicznie :dry: Miałam też przypadek chłopca o imieniu Bruce, koledzy go pisali Brus, Bruse a nawet Brós :szok: Znam też rodzeństwo Kevin i Pamela :dry: Rozumiem jak dziecko ma nie być w PL, ale jak tutaj, to jest tyle pięknych polskich imion... :sorry2:

Ale wiadomo, nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba. Vanessa jest raczej dopuszczalna :tak:

reklama
Ja jestem jak najbardziej za polskimi imionami w Polsce no chyba, że tak jak ja jestem w uk to wybralismy imię uniwersalne. Córka miała w szkole chłopca o imieniu Denis a dzieci jak to dzieci przekształciły imię na penis. Imię musi pasować do nazwiska więc najlepiej kilka razy się zastanówmy niż potem nasze dziecko będzie skrzywdzone.:tak:

Do góry