Jakiś czas temu zażartowałam z mężem przy rodzicach i teściach że chłopca nazwiemy Symplicjusz bądź Aureliusz, dla dziewczynki znaleźliśmy jeszcze dziwniejsze imię(nie pamiętam już). Żart obrócił się przeciwko nam, wybuchła afera że jesteśmy nie odpowiedzialni że nie możemy dziecka imieniem skrzywdzić bo mu rówieśnicy żyć nie dadzą itp. Normalnie szybko pożałowaliśmy żartu. Jednak żeński odpowiednik Aureliusza (tj. Aurelia) zaczyna mi się coraz bardziej podobać
reklama
scorpioniczkaa
Fanka BB :)
Andzia_S ja mam dwie Michaliny w rodzinie. mają 4 i 2 lata. zdrobniale mówimy Michasia. Na poczatku dziwnie to brzmiało, ale teraz jest ok. Nawet zaczęlo mi sie podobać. Podobnie było z Konstancją.;-)
kreatorka
Mama Niny i Blanki :)
Ja długo myślałam nad Konstancją, po mojej prababci, imię bardzo mi się podoba, ale niestety dzieci są dość brutalne w kwestii rzadkich imion i nie chcę dziecka "krzywdzić" , a Michasia to dość popularne teraz imię :-) sąsiadkę 2-letnią mam Michasię i jest super :-)
kpi23
Fanka BB :)
Zgadzam sie, dzieci są okropne teraz, a właściwie rodzice, którzy je wychowują i uczą takich zachowań ...
więc to dla nas jeden z powodów, zeby zrezygnować z wyszukanego imienia ...
więc to dla nas jeden z powodów, zeby zrezygnować z wyszukanego imienia ...
Jagoda.
Zaangażowana w BB
dla dziewczynki Aleksandra, Amelia, Martyna... a dla chłopca Jakub, Jaś, Krystian... za dużo tych imion
dla dziewczynki Aleksandra, Amelia, Martyna... a dla chłopca Jakub, Jaś, Krystian... za dużo tych imion
Trzeba dużo dzieci bo wszystkie imiona ładne :-)
C
cobra18
Gość
anecznik doszlam do tego samego wniosku,bo nie moge sie zdecydowac na nic
badaicka
Paulusia i Filipek
U nas jeśli bedzie dziewczynka to bedzie Hania
a jesli chłopiec to my chcemy Mateusza a córcia chce Kubusia
reklama
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
U nas jeśli bedzie dziewczynka to bedzie Hania
Ja na początku chciałam Zuzię, ale obecnie stanęło na Hani i jakby co będzie Hanna Zuzanna :-)
Co do chłopca nadal brak mi pomysłu