reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych bobasków

Zrobiłam listę imion, które mi się podobają i z mężem wybraliśmy z tej listy: Aneta i Łukasz, mój mąż stwierdziłjeszcze jednak, ze musi sam jeszcze popatrzeć w księdze imion. Wstępnie przyjęliśmy te dwa imiona

reklama
U nas miał być Karol, ale ostatnio czytałam że dawanie tego imienia chłopcom z pod znaku bliźniąt jest ryzykowne więc się teraz zastanawiamy nad Krzysztofem lub Pawłem :-) Jeśli chodzi o dziewczynkę to pułki co Magdalena.
Jakoś nastawiliśmy się że będzie chłopak, może to jakieś macierzyńskie przeczucie :-) Jednak moja intuicja najczęściej się myli więc nie zdziwię się jeśli będzie dziewczynka :-) zresztą czy to ważne zwłaszcza przy pierwszym dziecku najważniejsze żeby było zdrowe i silne :-)

Czemu ryzykowne?
Ja mam przeczucie na dziewczynke, a już sporo osób mówiło mi że będzie chłopak :-D Dla nas to bez różnicy.

a ja czuję że bedzie chłopak z reszta wszyscy tak mówią ..zanim jeszcze zaszłam w ciążę z mężem wiedzieliśmy ze bedzie Oskarek:)) a co do dziewczynki mnie się Amanda podoba albo Maja ale tu trwają rozmowy....

U nas pewnie będzie Szymon albo Igor...a dziewczynka to Lena, Blanka albo Nina....choc może jeszcze nam się zmieni z 10 razy!!!:biggrin2:

Jeśli dziewczynka to Katarzyna Józefina, a jeśli chłopiec to Konstanty Marek - postanowione :-) Drugie imiona są po dziadkach ;-)

My z chłopakiem się zgodnie dogadaliśmy, że chłopiec będzie Dawid, a póki co z żeńskich imion żadne nie przypadło nam do gustu na tyle, żeby nazwać tak swoją córkę, więc dzielnie myślimy dalej :-)

Czemu ryzykowne?
Ja mam przeczucie na dziewczynke, a już sporo osób mówiło mi że będzie chłopak :-D Dla nas to bez różnicy.

Ryzykowne bowiem, rzekomo u chłopców z pod znaku bliźniąt cechy jakie powinien mieć Karol są "sparodiowane" a chłopcy mają parodiowe podejście do życia i wszystkich istotnych jego aspektów cokolwiek to znaczy :-)
Jednak sobie myślę że najważniejsze będzie jak go wychowamy a nie znak zodiaku czy imię.
Do mnie na przykład mój znak z zodiaku jak i opis imienia praktycznie nie pasuje :-) Widać rodzice się pomylili wybierając mi imię :-D :-D

U mnie natomiast znak zodiaku Bliznieta i imie Maja pokrywaja sie w 100% z moim charakterem :-D:-D:-D Bardzo idealna kompozycja musze przyznac

A co do imion to my jeszcze pomilczymy..

reklama
Witam!

Mężowi marzy się synek (córcię już mamy), ale nie jesteśmy jeszcze zdecydowani na 100% na imiona.
Dla córeczki ja wybrałam imię Kinga, na drugie ma Joanna (na 1 odpadało, bo siostra męża tak ma na imię a bardzo nam się podobało i ma córcia 2 imię po chrzestnej ;-) ) i w tym zestawieniu się rodzinie podobało: Kinga Joanna.

Mężowi się podobało Konrad dla synka a dla córci wszystkie imiona na M ;-) i mówił, że może Małgorzata, ale to przy 1 córci. Teraz jeszcze mamy dużo czasu i się zastanowimy ;-)

Do góry