reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych bobasków

My zaś przeszliśmy przez bardzo burzliwą dyskusję nad imieniem dla chłopca, jak już się zdecydowaliśmy na to, że będzie Filip to się okazało, że to jednak dziewczynka.
Dla dziewczynki od dawna miałam wybrane imię, mój W. się troszkę zastanawiał ale w sumie sam zaczął do Malutkiej w brzuszku mówić Kornelka, a więc będzie Kornelia:tak:o ile się nie okaże ostatecznie, że jednak Filp :)

reklama
Jeszcze niedawno pisałam, że mamy dla chłopca wybrane imię ale że będzie dziewczynka to mamy problem z wyborem. Jednak jak się dziś okazało że z księżniczki zrobił się książę to i wcześniej wybrane imiona już jakoś nie do końca nam pasują :-) i jak tu zadowolić przyszłych rodziców :-)

Wypisałam na karteczce parę imion ale mąż kręci na nie nosem więc nadal nic nie ustalone :confused:
A imiona to :
Michał, Mikołaj, Filip, Maciej,Dorian, Kasjan
Jak wam się podobają ?

Ja też szukam imion dla mojego (od wczoraj) siurka. Podobają mi się wszystkie 4 pierwsze. Sama poważnie zastanawiam się nad Maćkiem ;) Ale jeszcze nadal szukam

U nas ostatnio pojawiły się oprócz Karola: Krzysztof, Michał i Paweł myślałam też o Arku ale Arkadiusz i Krzysztof to dość długie imiona a i nazwisko mamy długie. Z drugiej strony mąż też ma długie imię i jakoś sobie radzi :-)

w naszym przypadku powinniśmy mieć co najmiej 5 dziewczynek, bo dla tylu mielibyśmy wybrane imiona :-D a że akurat trafił nam się chłopak, to nadal nie mamy dla niego imienia... ciągle się pocieszam, że na decyzję mamy jeszcze mnóstwo czasu, ale już się śmiałam nawet, że gdyby nam się urodził wcześniak, to chyba musielibyśmy podjąć decyzję w sposób losowy :-D:eek:

reklama
Do góry