reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków :)

reklama
U nas musi byc imie ktore bedzie w miare uniwersalne w dwoch jezykach, bo maz jest Niemcem.
Z dziewczynka nie mamy problemu bo imiona byly juz wybrne w pierwszej ciazy - Salomea Stefania, po mojej prababci i tu sie juz raczej nic nie zmieni.
Gorzej z chlopakiem bo zdania sa troche podzielone ale na razie przoduja Gustav, Vincent, Niklas i Hugo.

U nas tylko dla dziewczynki wybrane Julka od zawsze chcieliśmy Oktawiana i Julke. Drugiego dziewczęcego nie mam zgodnego z mężem podoba mi się wiktoria lila Hania ale mężowi nie
Dla chłopców tez nie mam.zrobimy tak jak będzie wiadomo kto w brzuszku mieszka każdy wypisze kilka imion porównamy wybierzmy

U nas wojna o imię...
Tzn pewne jest to ze imię ma być międzynarodowe, z niemieckim brzmieniem bo tu mieszkamy, ale też z polskim odpowiednikiem....

Dla dziewczynki większego problemu nie było bo imię Zosia po babci mojego chłopa ;-) czyli u nas Sophie/Sofie jeszcze tylko co do formy pewności nie mamy.
A przy imieniu dla chłopca jest wojna domowa bo mojemu nic się nie podoba... Chociaż namawiam go na Olivier, Xavier, Jacob, Nathan.

Dziś zamowilam książkę z imionami i dziada z domu nie wypuszcze dopóki nie wybierze imienia :-D

Ha ha czarnulka rozbawiłaś mnie No z moim jest to samo dla dziewczynki
Zgodził sie tylko na Olivię
A na chłopca 0 pomysłów albo Olivier ale ja nie chce tak bo tak nazwałem moja dzidzię która straciłam i za bardzo mi sie z tym kojazy a on odważą ze skoro nie było to mozna

reklama
hehe wesoło macie z tymi imionami. Śmieję się, ale u mnie nie będzie lepiej. Jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, bo mąż mówi, że wcześnie, że mamy czas. Ale mi, jak już pisałam wcześniej, chyba się nic nie podoba. Błagam o jakąś pomoc...

Do góry