reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków :)

Zazdroszczę Wam, że macie już jakieś typy.... Mi, szczerze! nie podoba się żadne imię, po prostu nie mam ani jednego ulubionego... więc będzie problem. :zawstydzona/y: Mój mąż też nie ma pomysłu, mówi, że jeszcze ma czas żeby nad tym pomyśleć....
Z tymi imionami to jest tak, że często się z kimś kojarzy, a nie zawsze pozytywne. Albo jest już w rodzinie/u znajomych i też zonk....

reklama
My mamy mało do wyboru, bo mąż uważa, że nie może się powtarzać z tymi, które już są w rodzinie. A rodzina męża jest ogromna! Tam prawie każdy ma 5-6 dzieci. Wojtek ma 5tkę rodzeństwa, które już też ma dzieci. Masa fajnych imion nam odpadła z tego powodu.

4 lata temu chcieliśmy Mikołaja i Patrycję. Ale to był bardzo bolesny czas. Nie udało się, więc uznałam, że te imiona już są spalone.
Tamte dzieci się nie poczęły, a to, które będzie teraz zasługuje na swoje własne imię. Imię, które nie będzie mi się kojarzyło z latami walki z niepłodnością i wielkim rozczarowaniem.
Dlatego wymyślamy całkiem nowe imiona.

U nas tak jeszcze bardzo wstępnie dla dziewczynki Emilia lub Milena chociaż tej Mileny to boję się zdrabniania Lena a teraz gdzie się nie ruszysz to same Leny więc chyba odpada. Dla chłopczyka Tymon ale muszę męża jeszcze do tego imienia przekonać ;) Więcej pomysłów na razie nie mam ale chętnie poczytam wasze propozycje może akurat coś mi się spodoba :D
Hej, jeśli nie chcesz mieć popularnego imienia, Mileny też nie wybieraj! Ja znam 6 dziewczynek w wieku do 4 lat, które zostały tak nazwane....

No u mnie nie spotkałam się z Mileną ale tak czy tak odpada właśnie ze wzgledu na zdrabnianie Lena. Póki co zostają typy Emilia i Tymon ale mąż jeszcze myśli hehe ;)

Moja Martynka wczoraj mówi tak: kiedy urodzi mi się siostrzyczka Paulinka?
Żeby nie było,mala jeszcze nic nie wie o ciąży ;-)
Czyżby wiec zamiast Darii miała być Paulina?:-D

reklama
Do góry