reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków :)

Ja jakoś o imieniu nie myślałam jeszcze. Dla chłopca jest trudniej coś wybrać. ....w sumie to mam jednego typa,,,,,,i znając życie pozostanę na nim. Muszę kiedyś przysiąść z wykazem imion i z M:-D i powybierać.
Hmmm tylko ja jeszcze nie myślałam o tym?

reklama
Wiosna mi lekarz ostatnio "zalecil" wybranie imienia :) no ale od poczatku o tym myslalam no bo jak myslec o dziecku? Tak bezosobowo?

My na nasze maleństwo mówimy Kulek, zwłaszcza, że chcemy mieć niespodziankę "płciową" :p

A teraz muszę Wam się trochę pożalić :p Wybraliśmy w końcu imię dla dziewczynki, nawet udało nam się dobrać drugie w miarę szybko, a teraz teściowa bardzo się oburza, bo jej zdaniem robimy krzywdę dziecku :( Niby staramy się to ignorować i trzymamy się naszej decyzji, ale jednak niesmak pozostaje. Wybraliśmy na pierwsze Łucja, a na drugie Anna po mojej babci. Najgorsze jest to, że teściowa często teraz dzwoni i proponuje różne imiona typu: Julka, Oliwka, Maja, Lena i ciężko jej wytłumaczyć, że już podjęliśmy decyzję. Większość imion, które proponuje są ładne, ale są już "wykorzystane" w mojej licznej rodzinie i to też ciężko jest teściowej zrozumieć... Musimy raz a porządnie oznajmić, że imiona są wybrane i kropka!

Mijaka imie Lucja jest piekne:) jak tak czytalam to spodziewalam sie jakiejs kunekundy czy czegos takiego ;) a tesciowa potrafi wytlumaczyc racjonalnie dlaczego Lucja ma byc taka krzywda??

"Mamusia" twierdzi, że inne dzieci będą się śmiały i że nie ma jak zdrabniać. Nie przemawia do niej nic, a przecież pierwsze zdrobnienie, które mi przychodzi do głowy, Lusia, jest tak przesłodkie, że normalnie aż mnie skręca :p

Mijaka nie sluchaj tesciowej! Lusia brzmi cudownie:) nie daj sie przekonac bo to naprawde piekne imie:) pozatym dzis jest tyle roznorodnosci w imionach ze dzieci juz nic nie dziwi chyba i nie znam sytuacji zeby ktos sie smial...

U mnie będzie wymuszona przez męża Natalia () chociaż ja wolałam Karolinke , a tak najbardziej to Kacpra ;) moja mama to by chciała Karinę , chociaż pewnie cos sie zmieni jeszcze do porodu ;)

Łucja to rzeczywiście piękne imię. Było na liście proponowanych przeze mnie mojemu mężowi. Wraz z Anielą i Heleną oraz imieniem które marzyło mi się dla córki od co najmniej pięciu lat i które w końcu zwyciężyło czyli Hanią ;)

reklama
Hubert to piękne imię. Bardzo lubię stare, poważne imiona, które jednocześnie można zdrabniać.

A lekarz jeszcze nie może na 100% rozpoznać płci czy nie chcecie wiedzieć?

Do góry