reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
Femme fatal, w pierwszej ciąży było wiadome na milion procent, że będzie Antonina albo Filip, oboje z mężem byliśmy tych imion pewni, na szczęście urodziła się córa, bo teraz Filipa bym nie przeżyła :-D A ten film to właśnie masakra, Pazura gra i wszyscy do niego mówią Nikoś :baffled: Gdyby nie ten film, to spoko, bo imię bardzo mi się podoba, no ale niestety, kojarzyć mi się będzie źle i basta :-(

Teraz mamy kilka typów, ale wybierać będziemy dopiero po potwierdzeniu płci
laugh.gif

No i niech mi ktoś jeszcze powie, że są jakieś regulacje prawne co do nadawania imion :baffled: Jak w tych najrzadziej nadawanych kupę dziewczęcych jest bez "A" na końcu...

W dziewczęcych możesz dać inną literę niż A na końcu, jeśli np. masz Męża obcokrajowca. Nie wiem czy wyjątkiem nie jest Nel (ale ja tam się nie znam). U mnie problemem przy wybierze imienia jest to, że nazwisko mam brzmiące jak imię męskie :D O ile u mnie nie ma wątpliwości co jest imieniem a co nazwiskiem, to już u moich chłopców zawsze pytają (a dodatkowo, że Mąż ma dziwne imię...to już w ogóle się gubią) :)

Nel mi sie kojarzy z Nelly Rokitą :p jakby nie ta baba to bylovy jedno z topowych imion ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

U mnie też już imiona przemyślane.
Było trudno bo oczywiście mieliśmy z mężem odmienna zdania.
W końcu przyjęliśmy zasadę dla dziewczynki ja wybieram, dla chłopca mąż.
Dla córeczki Lenka - zawsze mi się podobało - chociaż bardzo popularne.
Dla synka - Miłosz.

reklama
nieobecna, a widzisz, tego nie wiedziałam... Ja jednak wolę tradycyjne imiona z "a" na końcu :-D A mam kumpla - Artur Jacek, za każdym razem, gdzie nie idzie, to musi tłumaczyć, które to imię, które nazwisko, a najlepszą zabawę ma jak go policja spisuje :-p

Do góry