reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

Gosiane my bardzo chcemy Łucje- chociaż jak widzę zaczyna być popularna a tego bym nie przeżyła:zawstydzona/y:... więc chyba dla dziewczynki będziemy szukać dalej... im bliżej porodu tym statystyki pójdą w ruch :-D:-D:-D

reklama
Malinka ja w sumie Łucji zadnej nie znam i nikt ze znajomych tak dziecka nie nazywał. Mi imie sie bardzo podoba dla dziewczyny/kobiety tylko problem mam jakby nq mala dziewczynke wołać.

Łucja - może Lusia, Lucia, Łucyjka :-D Poza tym czy trzeba zdrabniać? Ja np częściej wołam Żabciu, Słoneczko, niż zdrabniam, ale fakt - dla niektórych imion ciężko coś wymyślić.

Heh no mi też łatwiej mówić do młodszej Asiu niż Joanno, ale np do starszej to już często mówię Anielo ;) czasem Anielko, ale Neluś, Neluniu to już wcale.

My też zdrabniamy imiona chłopaków, chociaż starszego już trochę mniej, bo to przecież prawie młodzież się robi;-)
Za to u małego nasza inwencja twórcza nie zna granic:-D

Ja też bym zdrobniła jako Luśka ( tak mam zresztą przy suwaczku) ale podobno Luśka to od Lucyny,a mi tam wszytko jedno, zdrabniać nie muszę bo faktycznie imię piękne.

Do Gucia też z reguły Gucio, Guciuś, Gutek ale jak muszę być poważna to strzelę Gustawie i młody od razu do pionu ustawiony bo wie, że jak mówię Gustaw to poważna sprawa się szykuje i matka jest zła :-D

reklama
Do góry