reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
Femme fatal, w pierwszej ciąży było wiadome na milion procent, że będzie Antonina albo Filip, oboje z mężem byliśmy tych imion pewni, na szczęście urodziła się córa, bo teraz Filipa bym nie przeżyła :-D A ten film to właśnie masakra, Pazura gra i wszyscy do niego mówią Nikoś :baffled: Gdyby nie ten film, to spoko, bo imię bardzo mi się podoba, no ale niestety, kojarzyć mi się będzie źle i basta :-(

Teraz mamy kilka typów, ale wybierać będziemy dopiero po potwierdzeniu płci
laugh.gif

No i niech mi ktoś jeszcze powie, że są jakieś regulacje prawne co do nadawania imion :baffled: Jak w tych najrzadziej nadawanych kupę dziewczęcych jest bez "A" na końcu...

W dziewczęcych możesz dać inną literę niż A na końcu, jeśli np. masz Męża obcokrajowca. Nie wiem czy wyjątkiem nie jest Nel (ale ja tam się nie znam). U mnie problemem przy wybierze imienia jest to, że nazwisko mam brzmiące jak imię męskie :D O ile u mnie nie ma wątpliwości co jest imieniem a co nazwiskiem, to już u moich chłopców zawsze pytają (a dodatkowo, że Mąż ma dziwne imię...to już w ogóle się gubią) :)

Nel mi sie kojarzy z Nelly Rokitą :p jakby nie ta baba to bylovy jedno z topowych imion ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

U mnie też już imiona przemyślane.
Było trudno bo oczywiście mieliśmy z mężem odmienna zdania.
W końcu przyjęliśmy zasadę dla dziewczynki ja wybieram, dla chłopca mąż.
Dla córeczki Lenka - zawsze mi się podobało - chociaż bardzo popularne.
Dla synka - Miłosz.

reklama
nieobecna, a widzisz, tego nie wiedziałam... Ja jednak wolę tradycyjne imiona z "a" na końcu :-D A mam kumpla - Artur Jacek, za każdym razem, gdzie nie idzie, to musi tłumaczyć, które to imię, które nazwisko, a najlepszą zabawę ma jak go policja spisuje :-p

Do góry