reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
Moja mama miała psa Kubę i był najlepszym psem na świecie, ja mam Sheldona ale ola mu nadała Edoś i tak edoś był ale ostatecznie wszyscy mówimy Edek, Edmund do niego ;)

I uważam że podział na ludzkie imiona i zwierzęce imiona jest bez sensu nigdzie nie jest napisane "spis ludzkich imion" imię to imię :D

Napisałam o swojej perspektywie. Różni ludzie różnie robią. Dla mnie nadawanie zwierzakom "nieludzkich" imion jest raczej wyrazem fantazji i okazją do kreatywności, a nie gorszym wyborem ;)

A wracając do dzieciaków i imion - mam poczucie że to czy imię jest wyśmiewane zależy od właściciela, nawet jak jest mega dziwne.

My póki co dla chlopaka wybralismy Robert, chociaz od kilku dni chodzi za mna Alan. Dla dziewczynki jest sprzecznosc. Ja chcialam Lenke, ale ostatnio co druga dziewczynka ma na imie Lena. Poki co zdecydowalam sie na Alicje, ale dzielny tatus chce Sylwie. Kto wie, moze po samym porodzie dziecko nam pokaze jakie imie do niego pasuje. Moj Lukasz cala ciaze mial byc Darkiem, ale jak tesciowa urodzila to stwierdzila, ze Darek nie pasuje, a Lukasz idealnie :-) nigdy wiec nie wiadomo co nas czeka ;-)

Moja Szwagierka pracuje w przedszkolu - jak woła "Lena" to pół grupy jej przychodzi. ;) Z drugiej strony, jak imię się podoba to nie możemy aż tak patrzeć na popularność imienia. Teraz co drugie dziecko to Antoni, Leon, Franciszek, Jakub, Lena, Julia, Hanna, Zuzanna...

My mieliśmy wybranego Szymona i Hanię. Ale coraz częściej myślimy o Gustawie (To przez Ciebie, malinka009!) :)

Moja Szwagierka pracuje w przedszkolu - jak woła "Lena" to pół grupy jej przychodzi. ;)

To samo na placu zabaw... Wiadomo, że nie można patrzeć na to, czy imię jest popularne, ale też głupio, jak się okaże, że co druga znajoma też ma Lenkę i koleżanki córki to same Lenki, z nią na czele... U nas też Gustaw na tapecie! :-D

agulqa, Robert to mój mąż, ale nie przepada za swoim imieniem :-D A mój wujek śmiertelnie się obraża, jak się na niego zawoła Robert, bo nienawidzi swojego imienia i sam sobie zmienił na Marcin :-D

femme fatal, no nie, mój mi suszy łeb o Nikodema :-D Ale ja się kategorycznie nie zgadzam, bo mi się będzie kojarzył z kretyńskim filmem Kariera Nikosia Dyzmy...

Nulini ja nie oglądałam :-D mi się dobrze kojarzy znam dwóch i fajni chłopacy, fajnie się zarabia Niko Nikos Niki :-D mi się tez bardzo Oskar podoba ale miałam kiedyś chłopaka o tym imieniu i mąż nie da się namówić hehe

reklama
Doggi to ja tak miałam poprzednio zanim w ciąży byłam wiedziałam że będzie Nina i koniec zero dyskusji a dla chłopca nic nie miałam ;-)

Do góry