reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków

ooooo właśnie, przypomniało mi się, że dla dziewczynki podobało mi się Michalina :-). ale za długie dla mnie. wolę krótkie imiona.

reklama
Mi Ignacy też się bardzo podoba, ale z kolei Ł się nie podoba.
Na razie dałam sobie luz z imieniem dla chłopca.
Jak mi gin powie w poniedziałek, że Mani coś między nogami urosło to zacznę się wtedy martwić

jezyk, przez Ciebie też mi się strasznie Hania podoba, ale u nas nie przejdzie Ania i Hania :-p

Megami,
mam z Ignacym to samo, szalenie mi się podoba, ale już kilkoro znajomych ma synków Ignasiów i jedna koleżanka z osiedla w styczniu rodzi Ignasia... A Himek fajnie :-D

sprite,
to ja odwrotnie, nie mogę "przeboleć" że Gustaw takie krótkie :-D Sama mam krótkie imię i podobają mi się dłuuugie :-D

Nulini, w maju byłam nad morzem na majówce i właśnie było na plaży takie świetne rodzeństwo, w którym jeden chłopiec nazywał się Gutek. pomyślałam wtedy, że fajne imię dla syna, ale jakie dłuuuugie... :rofl2::rofl2:

jezyk młody to Kuba i tez wulkan energii z niego. a jak z kims sie dobierze o podobny charakterku to jest masakra jakas ;p
ja za to chcialam Hana ale oczywiscie Ł sie nie podoba, no wiec w razie W bvedzie Gosia ;p

ja marceliny nie znam zadnej ;p

megami glodnemu chleb na mysli?;p

u nas z kolei dla chlopcow wszyscy daja Janek. jakos mnie nie przekonuje :no:

sprite, ja mam teraz taką schizę, że Antonina kiedyś nam wypomni, że ma długie imię, a brat krótkie :-D Szkoda, że mi się mąż na Remigiusza nie zgodził... A siostra jakby co będzie miała jeszcze jedną literkę więcej, niż Tosia :-D

Ale z tymi imionami to zależy od regionu, są takie, gdzie wszędzie ich pełno, ale też takie, których np. u mnie nie ma prawie wcale :-D

Nulini ja mam siostre Anie i brata Kube i w zyciu mi do glowy nie przyszlo by myslec o tym kto ma dlugie a kto krotkie imie ;-) poza tym duzo bardziej podoba mi sie moje niz siostry :p

Hania bardzo mi się podoba, ale teściowa ma tak na imię więc odpada.
Już widzę reakcję mojej mamy, że czemu Hania, a nie Dorota :p

reklama
agulqa, dlatego mówię, że schizuję, bo bracia tez mają dłuższe imiona niż ja i w życiu o tym nie pomyślałam :-D

alecta, moja mama też Dorota :-D:-D:-D

Do góry